Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yılı kutlamaları, bugün gerçekleştirilecek olan geçit töreni ile sona erecek.

 

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere çeşitli kurumların katkıları ile 4 Şubat'ta başlayan etkinlikler, bugün sona erecek. Sabah Valilik'te Vali, Büyükşehir Belediye Başkanıve Garnizon Komutanı'nın tebrikleri kabulü ile başlayacak törenler, daha sonra Hükümet Kavşağı'nda devam edecek. Buradaki törenler de Vali, Büyükşehir Belediye Başkanıve Garnizon Komutanı'nın halkın ve törene katılan birliklerin bayramlarını kutlamaları ile başlayacak.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyamızı, Şanlı Bayrağımıza takmasının ardından ise saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Madalyalı Bayrağımız İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından ise öğrenciler şiirler okuyacak ve ardından da düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verilecek.Törenler, geçit resmi ile sona erecek.

 

Bu yıl törenlere Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da katılacak. Müezzinoğlu, sabah Kahramanmaraş'a geldi. Müezzinoğlu Kurtuluş Bayramı Geçit Törenine ve geleneksel yemek programına katıldıktan sonra da Oniki Şubat Belediyesinin toplu konut temel atma törenine ve yemeğe katılacak.

 

Bayram için tüm hazırlıklar tamamlandı ve kutlamalar, saat 10.00'da başlayacak.