Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince kortej gerçekleştirildi.

 

Valilik önünden başlayan kortej Atatürk Meydanı’nda son buldu.

 

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Uzay Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başta olmak üzere ilimizin protokol mensuplarının yanı sıra öğrenciler, gaziler, ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile halkın katıldığı kortej, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde gerçekleştirildi.

 

 

Atatürk Meydanı’nda bir basın açıklaması yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Bu gün hep birlikte Sütçü İmamların, Rıdvan Hocaların, Arslan Beylerin, Senem Ayşelerin izinde özgürce, birlik ve beraberlik için yürüdük.

 

Türk milleti dünyanın en güçlü ordularına karşı göğsündeki imanı ortaya koymuş ve büyük destanlar yazmış bir millettir. 12 Şubat ise altın harflerle yazılan Türk tarihinin en önemli zaferlerinden biridir.

 

 

12 Şubat, biz Kahramanmaraşlılar için var oluşumuzla yok oluşumuz arasında bir dönüm noktasıdır. Bütün benliğimizle idrak etmemiz gereken bir tarihin adıdır.  Aynı zamanda 12 Şubat acıyla çileyle yoğrulan bu toprakların gerçek sahipleri olan atalarımıza duyduğumuz minneti dile getirmek için de bir vesiledir.

 

 

Bizim için 12 Şubat Kurtuluş Bayramının gayesi hiçbir zaman kuru bir hamasetten ibaret olmadı. 12 Şubat milli şuuru canlı tutmak, tarihi gerçeklerin ışığında yeni bir gelecek inşa etmek,  hafızamızı uyarıp yeni bir diriliş için hepimizi harekete geçirecek bir milattır.

 

12 Şubat eğer adı konacaksa Kahramanmaraşlı için özgürlüğün, bağımsızlığın, onurun, gururun refah’ın dik duruşun adıdır. Düşmanın, kalleşliğin mağlup edildiği tarihtir. 12 Şubat Kahramanmaraş’ın kurtuluş bayramıdır. Kahramanmaraş’ın Kurtuluş Günü işgale karşı onurlu duruşun, özgürlüğün, bağımsızlığın, emperyalizme ve onun planlarına meydan okuma günüdür. 12 Şubat önce vatan diyenlerin, hedefi büyük Türkiye olanların günüdür. 12 Şubat vatan ve bağımsızlık söz konusu olunca milletimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatıdır.

 

12 Şubatta ecdadımız, özgürlüğe, bağımsızlığa inanmış, nasıl kardeşçe birbirine dayanmışsa bugün de birbirimize öyle inanalım, öyle bağlanalım istiyoruz.  Bu milletin birliğine, bütünlüğüne, çocuklarımızın bugününe ve geleceğine kastedenlere karşı her insanımızın gönlünde 'Maraş bize mezar olmadan düşmana Gülzar olamaz' şuuru filizlensin istiyoruz. Kahramanmaraş 12 Şubatta genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, tek vücut oldu işgali zafere çevirdi.

 

İşte şimdi de ihtiyacımız olan şey birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek, tek vücut olmak, yeni zaferler kazanmak… Cumhuriyetin kazanımlarını Cumhuriyetin 100. yılına taşımak. Herkesin çok daha mutlu ve huzurlu olduğu bir Kahramanmaraş ve Türkiye... Bugün asıl ayakta kalma mücadelesi cephelerde değil, ekonomide, sanayide, üretimde, rekabette, bilimde, teknolojide veriliyor. Bu gerçeği biliyor bizde, şehrimizin, ülkemizin geleceğe yolculuğunu bu gerçeğin ışığında şekillendiriyoruz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş töreni etkinliklerimize büyük katkılar sağlayan ve şehrimizin kurtuluş gününde onu sembolize eden birliğimizi, dayanışmamızı ve ileriye yürüyüşümüzü hep beraber birlikte yaşadığımız bu kortejde bizimle el ele omuz omuza yürüyen tüm kahraman hemşehrilerimize teşekkür ediyor, hepinizi en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum.

 

Bu arada Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu 12 Şubat Kurtuluş Bayramı törenlerinde şehrimizi onurlandıracaklardır. Bunun müjdesini de buradan vermek istiyorum” dedi.

 

Basın açıklamasının ardından Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı marşlardan oluşan bir konser sunarak kortej programı sona erdi.