Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), son zamanlarda oldukça konuşulan Osmanlıca ile ilgili 64 saat süreli bir kurs düzenliyor.

 

KSÜ Kariyer ve Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAGİM) tarafından ücretsiz Osmanlıca Kursu düzenleniyor. KSÜ KAGİM Müdürü Doç.Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, KSÜ’nün şehre yönelik ve açık, şehrin kültürel dokusuna fayda sağlayacak faaliyetlerden birisi olan bu Osmanlıca Kursunda esas olan devam mecburiyeti olduğunu belirterek, şunları söyledi:

 

"kurs ücret mukabili değildir. Belli bir sayı sınırı mevcuttur. Birinci kur olarak 64 saat sürecek bir kurs olup kayıtlar 18 Şubat 2015- 20 Şubat 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. 0344-2801927 nolu telefondan (KSÜ KAGİM) telefonla kayıt yapılabilecektir. Kurs 20 Şubat 2015 tarihinde başlayacak ve Avşar Yerleşkesinde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlık girişindeki Yüksek Lisans dersliklerinde yapılacaktır. Her haftanın Çarşamba ve Perşembe günlerinde 15:00-18:00 arasında (üçer saat olarak) verilecektir. Kursa kaydı yapılan kişilerden sadece ilk derse gelirken kimlik fotokopileri ile beraber gelmeleri gerekmektedir (Kayıt için gereklidir)"

 

KSÜ KAGİM Müdürü Doç.Dr. Mahmut Yardımcıoğlu; kursun kesinlikle çok faydalı olacağına inandığını ve üniversitelerin içinde bulunduğu toplumun kültürüne en fazla hizmet etmesi, katkı sağlaması gereken eğitim-öğretim birimi olduklarının unutulmaması gerektiğini vurguladı.