KSÜ, Makedonya’nın başkenti Üsküp’te 14-15 Mart düzenlenen Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin (KÜNİB) tertip ettiği Eğitim Fuarı’na katıldı.

 

Eğitim Fuarda KSÜ Türkiyede Yükseköğrenim görmek isteyen öğrencilerden büyük ilgi görürken, Fuar kapsamında Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar, KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile Türkiye, Makedonya, Arnavutluk, Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan ve Karadağ ülkelerinden üniversite rektörlerinin katılımı ile Üsküp’te Rektörler zirvesi yapıldı.

 

Yapılan zirveye üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi temsilen katılan, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Güneşaçar tarafından, üniversitemiz Farabi ve Mevlana Değişim Programları çerçevesinde ikili sözleşmeler imzalandı.

 

Ülkemize yönelik uluslar arası öğrenci akışını arttırmayı amaçlayan “Tanıtım Günleri”nde KSÜ Makedonya, Arnavutluk, Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan uyruklu öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Üniversitemizi temsilen fuara katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Güneşaçar, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kurt ve Okt. Yunus Emre Akbana; öğrencilere üniversitemizin lisans, yüksek lisans, doktora programlarını tanıtırken, kalacak yer, burs imkânları ve Türkçe Öğretim Araştırma ve Uygulama Merkezi’mizde (TÖMER) yürütülen Türkçe Eğitim faaliyetleri hakkında bilgi verdi

 

İki gün süren fuarın ardından Yunus Emre Enstitüsü’nün Üsküp’teki faaliyetleri hakkında bilgi alan KSÜ heyeti, üniversitemizin fuar sonrasında da tanıtılmasına yönelik üniversitemizi tanıtıcı materyaller vererek balkanlar ağımızın güçlenmesi için destek aldı.

 

Fuar kapsamında KSÜ tanıtım standını 2000’in üzerinde öğrenci ziyaret etti.