Hoca Ahmet Yesevi Konfederasyonu tarafından geçtiğimiz günlerde Osmaniye’de kurulan Hoca Ahmet Yesevi Otağında Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun konuk edildiği programa katkılarından dolayı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’ye “Yesevilik Beratı” verildi.

 

Hoca Ahmet Yesevi Konfederasyonu II. Başkanı ve Çukurova Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zekeriya Hakan Karataşlı ile Yönetim Kurulu Üyeleri; Guddusi Arık, İbrahim Özdemir, Ferhat Karataşlı, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

 

Hoca Ahmet Yesevi Konfederasyonu II. Başkanı ve Çukurova Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zekeriya Hakan Karataşlı “Osmaniye’de düzenlediğimiz programda Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nu Hoca Ahmet Yesevi Konfederasyonu Otağında konuk edip Yesevilik Beratının takdim edilmesi ve Hoca Ahmet Yesevi Hazretlerinin ilim, adalet ve hoşgörü meşalesinin ilk ateşinin Osmaniye’de yakılması programına katkılarından dolayı Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’ye teşekkür ediyoruz.” diyerek  “Yesevilik Beratı”nı takdim etti.

 

Rektör Deveci ise, Ahmet Yesevi Hazretlerinin yolunu, ışığını gençlere tanıtmak için böyle bir otağın kurulmasının önemine vurgu yaparak bu tür etkinliklere her zaman destek olacaklarını söyledi. Türk milletinin gücüne güç katmak için iyi bir eğitim ve öğretimin önemine değinen Deveci, “Donanımlı yetenekli becerikli gençlerin yetiştirilmesi için Hoca Ahmet Yesevi’yi gelecek nesillere her fırsatta anlatmalıyız” diyerek Hoca Ahmet Yesevi Konfederasyonu Yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.