Nevruz Bayramı kutlama programı kapsamında ilk etkinlik KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda yapılırken, üniversitemiz öğrencileri adına konuşmayı KSÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Burak ÖZTAŞ yaptı. ÖZTAŞ konuşmasında nevruzun Türk dünyasındaki yerine değindi.

 

 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ ise konuşmasında Nevruzun kültür ve geleneğimizdeki önemine vurgu yaparken nevruz bayramının bütün diğer bayramlar gibi hoşgörü barış ve kardeşlik duygularını pekiştiren bir gün olduğunun altını çizdi.

 

Nevruzun kelime anlamıyla birçok özel günü işaret ettiğini belirten Rektör DEVECİ “Bu günlerden biri olan Ergenekon’dan çıkış ve demiri eritmekteki kasıt taşıyacağı diğer anlamların yanında bizim için, üniversitemizde yapacağımız bilimsel çalışmalarla milletimizi sıkıntıdan kurtarıp yolunu açacak işler yapmak anlamına gelmelidir.” dedi.

 

 

Tören KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ve Üniversitemiz öğretim elemanları Öğr. Gör. Arif YÜCEL ve Öğr. Gör. Ahmet GÜRÜZOĞLU’nun bahar türküleri dinletisiyle devam etti.

 

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonundaki programın sona ermesinin ardından bahar coşkusu dışarıya taştı. 

 

Demir dövme töreninde söz alan Kahramanmaraş valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER barış, dostluk ve yeni güzel başlangıçlar yapmayı temsil eden nevruz bayramını kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali GÜVENÇER “Devlet, Kahramanmaraş halkı ve ilmi erbabı hep birlikte nevruzu kutluyoruz” dedi. Kahramanmaraş valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER’in konuşmalarının ardından Kahramanmaraş il protokolü üyeleri birlikte demir dövdü. Yakılan Nevruz ateşinden atlayan ilk ve tek isim KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ olurken, öğrenci ve katılımcılar etkinlikte doyasıya eğlendi.

 

Kahramanmaraş valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet ERKOÇ, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ’nin yanı sıra il protokolünden önemli isimlerin katıldığı etkinlikler KSÜ Kafeteryasında katılımcılara yönelik Nevruz pilavı ikramıyla son buldu.