KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü İle Türkoğlu Belediyesi arasında yapılan yeni eğitim planı protokolü imzalandı.

 

Türkioğlu Belediye Başkanlığı’nda imzalanan protokol ile ilgili açıklama yapan KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Sadık Gözek; “KOSGEB Kahramanmaraş olarak bugüne kadar Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini 5000'e yakın Girişimci adayına verdik. Son olarak bugün Türkoğlu ilçe Belediye Başkanımız Osman Okumuş ile yeni bir Eğitim'in daha Protokolünü imzaladık. Sn Başkanımıza Belediyenin sosyal bir projesi olan bu Eğitim'in hayırlı Olmasını diliyoruz. Bizimle burada bulunan Genel Müdürümüz Süfyan Emiroğlu ve Esnaf Odaları Başkanımız Ahmet Kuybu’ya teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

KOSGEB  ve Türkoğlu Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen protokolle ilgili konuşan Dr. Sadık Gözek şunları kaydetti:

 

 “Eğitim faaliyetlerimizin yanı sıra  bir çok desteklerimiz var. Kosgeb veri tabanında kayıtlı olanların bilgilerini güncellemeleri halinde yakında verilecek olan Faizsiz kredi desteğinden de faydalanma imkanı olacak. 5 bin kişiye yakın kişiye eğitim verdik. Kosgeb olarak faaliyetlerimiz hakkında da kısa bir bilgi vermek istiyorum. KOSGEB Kahramanmaraş Müdürlüğü olarak 7 farklı Destek Programı ile işletmelerimizi ve girişimci adaylarımızı desteklemekteyiz. Bunlardan birisi olan Girişimcilik Destek Programı kapsamında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini KOSGEB kendi bünyesinde ve farklı kurum ve kuruluşlarla protokol imzalayarak vermektedir. Bu kapsamda DOĞAKA, İŞKUR, KMESOB, KMTSO, Kahramanmaraş Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve benzer birçok kurumlara  bu eğitimleri verdik. Bu gün ise Türkoğlu Belediyemizle bir protokol yaptık.

 

 

Eğitim sonrası KOSGEB olarak işini kurmak isteyen ve eğitime katılmış olan girişimci adaylarına “KOSGEB Yeni Girişimci Desteğimi” veriyoruz. Bu eğitimlere katılarak kendi işini kuran ve KOSGEB Yeni Girişimci Desteğine başvurarak destek almaya hak kazanıp işletmelerini açanlar oldu.  Girişimcilik eğitimi bitiren ve başarılı olup ta sertifikayı  alanların da KOSGEB Desteğine başvurmaları halinde desteklerden faydalanabilirler. KOSGEB Yeni Girişimci Desteği ile işletmelerini kuran girişimcilere 30.000 TL Geri Ödemesiz, 70.000 TL Faizsiz Geri Ödemeli Destek Toplam 100.000 TL Destek veriyoruz”