Bilmiyorum sizlerde ülkemizde yaşarken bazı olaylardan korkuyor musunuz? Ya da korkmam imkânsız ben hiçbir şeyden korkmam mı, diyorsunuz?

 

Evet, ne kadar da ben hiçbir şeyden korkmam deseniz de, belki hepimiz de korkuyoruz. Ben korkmuyorum diyen okurlarım aşağıdaki yazılanları okuyunca korktuğunun farkına varacak. Çünkü bu korku korkaklıktan kaynaklanan bir durum değil. Bu sevgiden, haksızlığa uğramaktan ve yanlış anlaşılmaktan kaynaklanan bir korkaklıktır.

 

Düğünlerde oynamaktan ve düğünlere gitmekten korkuyorum; ya silah sıkarlarda kurşun bir sevdiğimize gelir onu bizden ayırır veya sakatlar diye korkuyorum.

 

Kazandığımız maçtan sonra balkonlara çıkıp sevinç gösterilerini izlemekten veya sevinç konvoyuna katılmaktan korkuyorum.

 

Yeşil ışık yandığı halde rahat rahat, karşıya geçmekten, kırmızı ışıkyandığı halde ışıklarda beklemekten (çünkü siz beklerken arkadan biri gelip çarpabiliyor) korkuyorum.

 

Çocuklarımızı yalnız başına parka yada okula göndermekten korkuyorum.

 

Eleştirdiğimiz yada yanlışını yüzüne karşı söylediğimiz insanların beni düşman olarak görmesinden korkuyorum.

 

Kendi partimi eleştirdiğimde kraldan çok kralcılar tarafından partiye ihanet etmekle suçlanmaktan korkuyorum.

 

İki yüzlü insanların karşımda beni övmesinden, arkamdan da hakkımda atıp tutmasından korkuyorum.

 

Başarılı insanların aşırı derecede abartı ile kutsallaştırılmasından ve kendisinde olmayan özelliklerin de fazlasıyla varmış gibi gösterilmesinden korkuyorum.

 

Yılandan korkmam yalandan korktuğum kadar, diyen insanların, göz göre göre yalan söylemesinden ve kendilerini dürüst bir insan olarak tanıtmasından korkuyorum.

 

Çocuklarımızın kötü insanlarla tanışmasından ve onlara okulda parklarda uyuşturucular satmasından korkuyorum.

 

Haysiyet ve onur yoksunu insanlarla karşılaşmaktan ve onlarla herhangi bir tartışmaya girmekten korkuyorum.

 

Alışveriş yaptığım esnafların kendisini oldukça dindar göstermesinden, alışveriş boyunca dini kelimeleri ön plana çıkarmasından korkuyorum. (Dindar olmasından değil)

 

Ülkemin eksik ve yanlışlarını söylediğim için vatan haini ve Türkiye düşmanı olmaktan korkuyorum.

 

Zemin ve birinci katta otururken balkonları ve pencereleri demir parmaklıklarla hapishaneye çevirmeden oturmaktan korkuyorum.

 

Daha pek çok şeyden korkuyorum. Ama onları buraya yazdığımda yanlış anlaşılmaktan da korkuyorum.

 

Evet ben hiçbir şeyden korkmuyorum, diyenlerin bu korkularımızı okuduktan sonra da; evet ben yine de korkmuyorum diyebilmelerinden korkuyorum.

 

Seven, kanunlara uygun davranan ve yanlış anlaşılmak istemeyen herkes korkar. Korkmak kötü bir şey değil, belki de yaşamımız ve mutluluğumuz için gerekli bir duygudur. İlerde korkusuz hayatlar yaşamak dileğiyle…

 

Sağlıcakla kalınız.