Konu hakkında bir açıklama yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, “Zor durumda olan kim varsa gerek ülkemiz gerek şehrimiz gerek ise iş dünyası olarak mutlaka yardım ulaştırırız” dedi.

 

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Nursel Reyhanlıoğlu , Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve kent protokolünün de katıldığı törende yola çıkan tırlar Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırıldı. Dualar eşliğinde yola çıkan tırlar, “Haydi Kahramanmaraş Kardeşlik Vakti” sloganı ile yerlerine ulaştı.

 

Başkan Karaküçük şöyle konuştu: “Kahramanmaraşlı iş adamları kadir şinas duyguları gereği her zaman yardımda bulunuyor. Kahramanmaraş iş dünyası olarak orada yaşanan savaşın bitmesi en büyük arzumuz. Soydaşlarımızın yardımlarını karşılamak bizim boynumuzun borcu. Bir yandan Bayınbucak’a yardım gönderirken bir yandan da şehrimizde bulunan Suriyeli mültecilerimize yardımlarımızı sürdürüyoruz. Onların iş bulabilmesi ve hayata entegrasyonunu sağlıyoruz. Böylelikle soydaşlarımıza her türlü yardımı yapmış oluyoruz”

 

 

Yardımda bulunan: “Akmansoy, Aykut Metal, Alkaya Ticaret, Ayranpınar, Dertli Gıda, Doğan Tekstil, Duru Tekstil, Edes Tekstil, Gerger Grup, Has Dokuma, Kayaş Kuru Buz, Lider Toptan Market, Lutuf Mensucat, Mem Tekstil, Modena Mensucat, Nokta Market, Özdemir Avm, Pakmar, Tekstil, Seçkin Kadifeci Gıda, Sefa Gıda, Seza Mühendislik, Sığındım Ticaret, Teknomelt şirketlere” KMTSO Başkanı Kemal Karüküçük teşekkür etti.