Kahramanmaraş'ta maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan işçilerin durumuna ilişkin, KİPAŞ Hukuk Depertmanı'ndan yazılı bir açıklama yapıldı.

 

"03.01.2015 tarihinde '' maaşını alamayan işçilerin eylemi ile ilgili yazılı ve görsel basında çıkan bazı haberlerde '' KİPAŞ VE BOZKURT adının geçmesi ve mağduriyetle ilişkilendirilmesi üzerine KİPAŞ Hukuk Departmanı adına Av. Betül Pakdil'inr basın bildirisi ilişikte sunulmuştur.

 

Kamuoyunu doğru bilgilendirme adına, bu bildiriye site ve gazetelerinizde  yer vererek göstereceğiniz hassasiyet adına şimdiden teşekkür eder, bu vesile ile selam ve saygılarımızı sunarız.

 

BASIN AÇIKLAMASIDIR

 

Bildiğiniz gibi 03.01.2015tarihinde bir grup işçi tarafından maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle bir eylem düzenlenmiş ve söz konusu eylem yazılı ve görsel basın tarafından haber konusu yapılmıştır.

 

İddia edilen konularla ilgili olarak, öncelikle Bozkurt Konfeksiyon tesisi 2013 yılı sonunda faaliyetini sonlandırmış, ilgili resmi kurumlara gerekli yasal bildirimleri yapılmış, tüm çalışanların her türlü yasal hak ve tazminatları ödenmek suretiyle iş akitleri feshedilmiştir. Sendikal faaliyetler ile ilgili iddialar yönünden ise, Çalışma Bakanlığı Müfettişliği tarafından işyerinde böyle bir baskının olmadığı tespit edilmiş, yargıya taşınan birkaç davada da hüküm bu şekilde verilmiştir. Zaten bazı haberlerde geçtiği gibi eğer 800 çalışandan 500’ü sendika üyesi olmuş olsaydı ilgili sendika yetki kazanmış olacaktı kibu iddia da tamamen asılsız ve mesnetsizdir.

 

Kapanma sürecinden sonra Asil Tekstil adında ki firmaya (Cemal Sarıbaş) işyeri makinelerle beraber kiraya verilmiştir. Kiracı Asil Tekstil’in kimleri işe aldığı, işçileri hangi ücretle çalıştırdığı konusundaherhangi bir bilgimiz yoktur. Asil Tekstil tamamen bağımsız hareket ederek kendi çalışma kadrolarını kendisi oluşturmuştur. Haberde geçtiği gibi taşeronluk sözkonusu değildir, sadece kiracı ve kiralayan ilişkisi vardır. Kiralayan firma bizlere de haber vermeksizin şehri terk etmiştirve Bozkurt’a da yüksek miktarda borcu bulunmaktadır. Yaşadığımız bu mağduriyet ile ilgili de yasal sürecimiz başlatılmıştır.

 

Bazı haber ajansları tarafından servis edilen ve haber sitelerinde konuyla ilgili olarak “BOZKURT VE KİPAŞ” isimlerinin geçmesinin yanlış bilgi ve beyandan diğer bir deyişle eksik araştırmadan kaynaklandığını; ard niyet taşımadığına inandığımız bu yanlış bilgi içeren yayınlarla ve tek taraflı şahıs beyanları ile ilgili şimdilik hukuki süreç başlatılmadığını, ancak; KİPAŞ HOLDİNG Grup Şirketlerimizin prestijini sarsacak ve Yönetim Kurulumuzun kişilik haklarını zedeleyecek mesnetsiz yayınların kaldırılmaması veya yanlış beyanlarıntekrar etmesi durumunda ilgililer hakkında yasal prosedürün başlatılacağını kamuoyuna üzülerek bildirme zorunluluğu doğmuştur.

 

Toplum olarak mağdurun yanında olma hasletimizden dolayı işçi kardeşlerimizin Asil Tekstil’dentalepleri her ne kadar haklı olsa da, bu durumun diğer büyük mağduru olan Bozkurt Konfeksiyon’ ise yanlış ve asılsız ithamlarla anılmaması hususunu tüm kamuoyundan önemlerica ederiz. 05.1.2015

 

Saygılarımızla

Av.Betül PAKDİL