Adana’da misafir olarak gittikleri evde, anneleri uyurken çıkan yangında hayatını kaybeden iki kız kardeş, Mersin’de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye katılanların sayısı bir elin parmaklarını geçmedi.

 

Mersin Kadın Sığınma Evi’nde kalan Yasemin Kahriman (31), kızları Selvi (4) ve Fatma Nur’u da alarak, dini nikahlı eşinin Adana’daki arkadaşının evine misafir olarak geldi. Yasemin Kahriman’ın çocukları ile birlikte uyuduğu sırada çıkan yangında, küçük Selvi ve Fatma Nur hayatını kaybetti. Anne Kahriman ise bir vatandaş tarafından evden çıkartıldı.

 

 

Dün Adana’da otopsisi tamamlanan çocuklar aileye teslim edilmişti. Bugün sabah saatlerinde 2 küçük çocuğun cenazesi Güneykent Mezarlığı’na getirildi. Burada anne Yasemin Kahriman ayakta durmakta zorlanırken, gözyaşlarına hakim olamadı. Çocukların defninde sadece 5-6 kişinin olması ise dikkat çekti. Kılınan cenaze namazının ardından çocuklar, toprağa verildi.

 

DAHA ÖNCE ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE SOKAKTA KALMIŞTI

 

13 Aralık 2014 tarihinde anne Yasemin Kahriman, çocuklarıyla birlikte Mersin’de 5 aydır ev kirasını ödeyemedikleri için ev sahibi tarafından sokağa atıldıklarını iddia ederek, sokakta kalmışlardı. O dönem meme kanseri olduğunu söyleyen Kahriman, kız çocukları 2,5 yaşındaki Selvi ve 4,5 yaşındaki Fatma Nur ile birlikte kadın sığınma evine yerleştirildiğini ancak zorlandığı için çıktığını belirtmişti. Merkez Akdeniz ilçesine bağlı Turgut Reis Mahallesi’nde bulunan Çetinkaya Camii’nin imamı tarafından Kahriman ve 2 çocuğu birkaç günlüğüne çevredeki bir ailenin yanına yerleştirilmişti. Yapılan haberler üzerine de aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü duruma el atmış, aile tekrardan kadın sığınma evine yerleştirilmişti.