CHP'nin önde gelen isimlerinden Kibar Özdemir, partisinden milletvekili aday adaylığını açıkladı.

 

 

Parti binasında yoğun bir partili katılımı ile aday adaylığın açıklayan Kibar Özdemir, "Sesimi duyun. Çünkü ben hepinizin, hepimizin sesiyim. Çünkü ben arayışlar olan, her karanlığa inat aydınlığa inanan ve onun için savaşanlardan biriyim. Ne arayışlarım kendi adıma ne kavgalarım ne de kavgam" dedi. Özdemir, şunları söyledi:

 

"Yoksullaşan ve yaşamın her geçen gün zorlaştığı şu zamanda emek adına, kadın adına. Güzel günlerin geleceğine olan inancımı otuz yılı aşkın bir süredir partimizin en alt kademesinden en üst kademesine uzanan mücadelemde sürdürdüm. Ülkemin siyaset kurumunun içine sıkıştığı kısır döngüden kurtulması için siyasetin ezberlerin bozulması içi var gücümle çalıştım. Ülkemde çocuklar, kadınlar ve erkekler ölüyor, öldürülüyor, yoksullaşıyor, bezginleşiyor.

 

İnsanlar fabrikalarda, sokaklarda, tarlada, üniversite de hayatın her alanında bu soluk resmin yorgun bir yüzüne dönüşüyor. Siyaseten beklentiler ve inançlar yok ediliyor. Aslında herkesin hikayesi bir diğerine dönüşüyor. Çünkü fabrikada, tarlada, sokakta ayakta kalma çabası içindeki bireyin sesine siyaset sahnesinde yer verilmiyor.

 

Sermaye gruplarından birine dahil olmayan, babadan prestijli soy adı bulunmayan, teknokrat olmayan, emek ve hak mücadelesine yıllarını adamış yüzlerce insan küçük birer ayrıntıdan ibaret kalıyor. Emeklerine, değer birikim ve gözlemlerine önem verilmeyen, çalışması istenen ama hiçbir karar mekanizmasında görev alması da istenmeyen küçük ayrıntılar.

 

Siyasetin uzun soluklu bir koşu olduğuna dair ahkamlar duyuyorum. Ben bu koşuyu otuz yılı aşkındır soluksuz koşuyorum. CHP Genel Merkez Kadın kolları Yönetim Kurulu üyeliği ve Doğu-Güneydoğu Örgütlenme Sorumluluğunu yüklendim. Doğu-Güneydoğu’da kadın kollarının örgütlenmesinde çalışmalarda bulundum. 1999 da Kahramanmaraş’ta ön seçimle birinci sıraya geldim. CHP’de seçilen 22 milletvekili içinde seçilen tek kadın milletvekili oldum. Partim baraj altında kaldı, parlamentoya gidemedim. Mazbatam denize düştü."

 

2007'deki ön seçimde ikinci olduğunu fakat kontenjana takıldığını hatırlatarak "2011 de temayül yoklamasında birinci oldum. Genel merkez kutlayarak ivedilikle Ankara’ya gelmemi istedi. Fakat ne olduysa oldu yine sonuçlar değişti" diyen CHP aday adayı Özdemir, "İl, ilçe yönetimlerinde defalarca görev aldım. Dört kez kurultay delegeliğini bağımsız kazandım.  Kahramanmaraş’ta KA-DER kuruculuğu ve eğitmenliği yaptım. 3 yıl Devrimi-İşçi Sendikası(DİSK) Bölge Temsilciliği yaptım. Halen Kahramanmaraş Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyeliğini sürdürmekteyim" dedi.

 

İlkeli ve dürüst bir şekilde nice sınavlardan halkın desteğini alarak başarılı bir şekilde çıktığını ama Türkiye siyasetinin genel bir zaafı olarak siyasi elitizmin kevgirlerine takıldığının altını çizen Özdemir "Nedir bu halkı temsil etme ölçüsü? Yine halkın talepleri değil midir?"diye sorarak, şunları kaydetti:

 

"İşte bu soruların cevabını daha güçlü bir şekilde sesimi duyun v sesinizi sesime katın. Daha güçlü bir şekilde işçinin, köylünün, kadınlarımızın sorunlarını haykıralım. Hepimizin çözümün bir parçası olalım, birlikte çözelim. Katledilen rahmetli Gazeteci Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe’nin dediği gibi:  “Şimdi mücadele etmezsek kim bizim için mücadele ede.” İşte bunun için sesimi duyun.

 

 

Korkunun, köşe dönmenin, hırsızlığın, yalanın kurumlaştığı, iktidar partisinin ülke kaynaklarını kendi yandaşlarına peşkeş çektiği, işsizlik, pahalılık, adaletsizlik ve sömürü ile insan yaşamının umarsızca yok edilmeye çalışıldığı, padişahlık özlemlerinin arttığı gerici güçlerin, din, siyaset, ticaret üçgeninde cirit attığı ülke aydınlarının ve basın üzerine çeşitli sözde nedenlerle saldırıların baskıların yoğunlaştığı bu günlerde barışı, demokrasiyi, özgürlüğü, üretkenliği ve paylaşımı topumun ortak değeri yapabilmek için.

 

Düşüncenin önündeki tüm engelleri yok edebilmek için ülkemin Ortadoğu ülkesine dönüşümünü engellemek için yasaklara baskılara ve her türlü ayrımcılığa dur diyebilmek için yağmacılığa dönüşen özelleştirmenin önünde durabilmek için ulusal kurtuluş savaşında top mermileri taşıyan kadınların artık demokrasinin öznesi ve içeriği olması için Cumhuriyet Halk Partisinin gençliğin ve geleceğin umudu yapabilmek için yüzünü Atatürk’e emeğe ve eyleme çevirmiş bir CHP için dayanışma içerisinde bütün sorunlarımıza sizlerle beraber özüm bulmak sizlerle yaşama geçirmek için elimin hamuruyla, türkülerimle, yüreğimle milletvekili aday adayıyım."

 

Özdemir'in açıklaması sırasında il başkanı Esat Şengül, Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, Dulkadiroğlu ilçe başkanı Barış Antürk, parti kadın kolları başkanları ve partililer de hazır bulundu.