İstanbul'da 6 gün önce hakkında kayıp ihbarı yapılan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Arda Duman için Belgrad Ormanı'nda arama çalışmaları sürüyordu. Yürütülen arama çalışmalarının sonunda üniversite öğrencisi Duman'ın cesedi dün gece saat 21.00 sıralarında bulundu.

Ölüm haberiyle yıkılan ve cenazeyi almak için Adli Tıp'a giden baba Sedat Duman, "Olayın nasıl olduğunu ben de bilmiyorum. Oğlum çok başarılıydı. Türkiye derecesiyle okula girdi. Bölüm birincisiydi. Hayatı kitap okumak ve okuldu. Nasıl öldüğü araştırılacak " dedi.

İNTİHAR ŞÜPHESİ

İlk izlenimlere göre Arda Duman'ın cesedi üzerinde herhangi bir darp, delici, kesici alet izine rastlanılmadı.

Polis olay yeri inceleme raporuna göre; Arda'nın cesedinin bulunduğu yerde alkol, cep telefonu,  çanta ve kısmı tütekilmiş antidepresan ilaçları bulundu.  Genç üniversitelinin intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

AKUT'TAN AÇIKLAMA: AKUT EKİPLERİ TARAFINDAN BULUNDU

AKUT Arama Kurtarma Derneği basın biriminden yapılan açıklamada; Arda Duman'ın cep telefonundan alınan son sinyal, baz istasyonu bilgileri üzerinden belirlenen riskli alanın daraltılmasıyla, saat 21.00 civarında Arda Duman'ın cansız bedeninin bulunduğu belirtildi.

AKUT açıklamasında, 6 gündür haber alınamadığı bilgisi ve ailesinin ihbarı üzerine 27 Mart akşam saatlerinde arama çalışmaların başlatıldığı belirtilerek, "Çarşamba akşamı başlayan arama çalışmaları; AKUT, AFAD ve polis ekipleri tarafından ortak yürütüldü. AKUT Eskişehir ekibinden gelen K9 Köpekli Arama ekibi de devreye girerek iz takibi yaptı. Bu takip üzerine belirlenen noktalara arama ekipleri yönlendirildi. Arama çalışmaları sabaha kadar devam etti. Sabah saatlerinde AKUT sahaya ikinci ekibi de çıkardı. Aramalar ikinci gün AKUT, AFAD, JAK, Emniyet, IHH, MAKUD, YÜDAK, Sarıyer Belediyesi Sivil Savunma Ekibi ve İstanbul Oryantiring ekibinin de desteğiyle devam etti. Alanlara bölünerek devam eden çalışmalar belirli değerlendirmelere göre ekibimizin sınırlandırdığı alanda yoğunlaştı. Gün içerisinde savcılıktan alınan HTS Baz İstasyonu Rapor analizi de bu alanı doğruladı. Cep telefonundan son sinyal alınan bölge, sinyali sağlayan baz istasyonu vb kriterler üzerinden belirlenen alan biraz daha daraltıldı. 6 gündür kendisinden haber alınamayan Arda Duman'ın cansız bedeni yaklaşık 21.00 civarında belirlenen bu alanda AKUT ekipleri tarafından bulundu." denildi.

(Milliyet)