Kahramanmaraş Türk Halk Müziği Eğitim Araştırma ve Geliştirme Derneği (KATÜMDER), Maraş Türküleri - 3 adlı konserini, 28 Şubat 2015 Cumartesi günü gerçekleştirecek.

 

 

KATÜMDER tarafından daha önce ilk ikisi düzenlenen Maraş Türküleri’nin üçüncüsü 28 Şubat Cumartesi saat 19:30 da Necip Fazıl Kültür Merkezinde, Akmansoy Marketler sponsorluğunda yapılacak. KATÜMDER Başkanı Siret Çetintaş, "Biz dernek olarak Maraş'ın sosyal ve kültürel etkinliklerinde etkin bir şekilde yer almak istiyoruz. Bu doğrultuda Türk Halk Müziğine gönül vermiş bir grup arkadaş olarak bir araya gelerek KATÜMDER'i kurduk. Derneğimiz amacı doğrultusunda Maraş Halkımıza sosyal ve kültürel etkinlik olarak Maraş'ımızın unutulan veya unutulmaya yüz tutmuş, halkımız ve özellikle de yeni nesillerimiz  tarafından bilinmeyen Maraş Yöremize ait Türk Halk Müziği eserlerini gün yüzüne çıkarmayı ve halka açık bir konser olarak sunmayı hedeflemekteyiz" dedi.

 

 

Çetindaş, bu amaç doğrultusunda 28 Şubat cumartesi günü saat 19:30 da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde halka açık bir Maraş Türküleri konseri düzenleyeceklerini belirterek "Konserimize tüm Maraş Halkımızı davet ediyorum. Ve bizlerden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen sponsorlarımıza saygı ve sevgi ile şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.