F.Bahçe’nin hocası, oyuncuları ile yaptığı taktik toplantıda, Galatasaray’ın tecrübeli oyuncunun saha içi organizasyonu ile şutlarına ciddi şekilde ihtiyaç duyacağını belirtti, “Sneijder’in boş kalmasını, rahat hareket etmesini istemiyorum. Ceza alanına yakın yerlerde faul yapmayın, kaleye vurmasını da engelleyin” dedi.

 

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray derbisi öncesi Wesley Sneijder üzerinde önemle duruyor.

 

Ligin ilk yarısında oynanan maçta uzaktan attığı iki golle takımını galibiyete taşıyan Hollandalı yıldız adeta tek başına sarı-lacivertlileri mağlup etmişti.

TT Arena’daki karşılaşmada ortaya konan oyun açısından Fenerbahçe daha iyi olsa da Sneijder klasını konuşturmuş ve derbinin kaderini değiştirmişti.

 

Orta sahaya uyarı

 

Tecrübeli oyuncunun bugün de benzer bir performans sergilemesinden çekinen Kartal taktik toplantısında özellikle orta saha oyuncularını uyardı, “Sneijder’in boş kalmasını, rahat hareket etmesini istemiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kartal’a göre sarı-kırmızılıların gol bulması için Snejder’in şutlarına ve organizasyonuna bir hayli ihtiyacı olacak. Bu sebeple de tecrübeli hoca bunun önlemini almaya çalışıyor. Ayrıca Hollandalı futbolcunun uzaktan attığı etkili şutlar sebebiyle buna izin verilmemesini isteyen Kartal “Zorunlu olmadıkça ceza sahasına yakın bölgelerde faul yapmayın” dedi.

 

Sneijder’in ligin ilk yarısında oynanan derbideki performansı sebebiyle Bruno Alves ve Selçuk takımdan gönderilmenin eşiğine gelmişti. Önce kırmızı kart gören Alves uzun süre kadro dışı kalmış ardından Sneijder’i iki pozisyonda da boş bırakan ve rahat şut kullanmasını sağlayan Selçuk’a takım bulması söylenmişti.