Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, karlı ve buzlu havalarda yolda yürümede dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler vererek, 'Karlı ve buzlu havalarda yola hakim olmak için cep telefonuyla uğraşmayın' dedi.

 

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, karlı ve buzlu havalarda yolda yürümede dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler vererek, "Karlı ve buzlu havalarda yola hakim olmak için cep telefonuyla uğraşmayın" dedi. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, karlı ve buzlu havalarda yürümede dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi.

 

Karaoğlu, "Kış aylarında kaygan zemine bağlı düşmeleri daha sık görüyoruz. Bu konuda önlemler almak gerekiyor. Zeminin kaygan olmasına bağlı ayakkabımızın yeterince yolu tutmamasına bağlı kayma ve düşmeler meydana gelmektedir. Ayakkabı seçimi öncelikle önemlidir. Tırtıklı, yolu tutan ve kauçuklu ayakkabıları seçmek lazım. Tabii birde çok mecbur değilsek çok buzlu ve karlı havalarda dışarı çıkmamak gerekir" dedi.

 

Kol kola yürümemek gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Karaoğlu, "Dikkat edilecek başka bir nokta ise kol kola yürümedir. Kol kola 2 kişi yürüdüğü zaman birisi düştüğü zaman zincirleme olarak öteki de düşecektir. Buna da dikkat etmek lazım. Mümkünse ayrı ayrı yürümek lazım. Karlı ve buzlu havalarda daha da dikkat etmek adına özellikle gençler ellerinde telefon ile mesajlaşarak veya internette dolaşarak yürüyorlar ve yola dikkat etmiyorlar. Yoldan haberdar olmak lazım. Dikkati yola vermek lazım" diye konuştu.

 

Karlı ve buzlu havalarda cep telefonu ile uğraşılmaması gerektiğinin altını çizen Karaoğlu, "Eller cepte yürünmemelidir. Başımıza gelirde düşersek hemen refleks olarak ellerimizle tutunup, başımızı ve yüzümüzü çarpmaya engel olabiliriz. Bundan dolayı eller cepte yürümemek lazım. Düşme anında elimizi yere koyduğumuz zaman da el kırıklıklarını çok sık görüyoruz ama kafamız mı elimizi mi diye bir seçim yapmak zorunda kalırsak tabi ki elimizi feda etmemiz gerekiyor. Daha kötü yaralanmalara maruz kalmamak adına ellerin cepte yürünmemesinin faydası var" diye konuştu.