Kahramanmaraş'ta, dondurucu soğuk ve tipi yüzünden donma tehlikesiyle karşı karşıya kalan 2 kişi, Kahramanlar Offroad Kulübü üyeleri tarafından kurtarıldı.

 

 

Tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş’ta etkisini iyice artıran kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler yolda kaldı. Yapılan tüm uyarılara rağmen zincirsiz yola çıkan çok sayıda araç Kahramanmaraş-Kayseri karayolu üzerinde ilerlemekte güçlük çekti. İl merkezinde kar yağışını fırsat bilen ve seyir amaçlı gezmeye çıkan vatandaşların ise, karın daha etkili olduğu yüksek tepelere çıkmak istemesi olumsuzlukları beraberinde getirdi.

 

 

Özellikle Karagöl mevkiine hareket eden sürücüler, şiddetli tipi nedeniyle kara saplandı. Cep telefonlarının çekmediği bölgede araçlarında mahsur kalan vatandaşlar, yardım çağırmak için uzun süre yürümek zorunda kaldılar. Görüş mesafesinin sıfıra düşmesi, dondurucu soğuk ve tipi yüzünden donma tehlikesiyle karşı karşıya kalan iki kişinin imdadına Kahramanlar Offroad Kulübü üyeleri yetişti.

 

 

Dört çeker arazi araçlarıyla yolda kalan sürücüleri kurtaran kulüp üyelerinden Yunus Kaya, vatandaşları karlı havalarda daha dikkatli ve tedbirli olmaya davet etti. Kaya, “Arkadaşlarımız burada mahsur kalmışlar. Yürümüşler ve donma tehlikesiyle karşı karşıya kalmışlar. Bir tanıdıklarını aramışlar. Onlar da bize ulaştılar. Biz de arkadaşlarımıza ulaştık. Geçmiş olsun diyoruz kendilerine. Vatandaşlarımız yola çıkarken hava şartlarını değerlendirsinler. Özellikle araçlarının lastik seçimini iyi yapmaları gerekiyor. Ayrıca zincirlerini, çekme halatlarını ve diğer gerekli araçları yanlarında bulundursunlar. Zorunlu olmadıkça bu havalarda yola çıkmamalarını, toplu taşıma araçlarını kullanmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

 

 

Yolda kalan vatandaşlardan Ali Rıza Köşker ise, “Aracımız kara saplandı. Çıkarma ihtimalimiz de kalmayınca yardım istedik. Arkadaşımla birlikte saatlerce mahsur kaldık. Cep telefonlarımız çekmediği için kimseye ulaşamadık. Cep telefonun çektiği bölgeye gitmek için iki saat yürümek zorunda kaldık. Offroad ekibi yardım çağrımıza anında cevap verdi. Sağ olsunlar bizi kurtardılar” diye konuştu.