Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraşlı sanayicinin merakla beklediği yeni Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili müjdeyi vererek "Tomsuklu Bölgesi'nde yapacağımız OSB bakanlık onayı alındı" dedi.

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bu sabah MADO Evi'nde Kahramanmaraşlı gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Karaküçük, Kahramanmaraş-Gaziantep Yolu üzerinde bulunan Tomsuklu Bölgesi'nde 5 bin dönümlük alana Tekstil İhtisas OSB yapılması için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan onay alındığını söyledi. Yakın bir zamanda Vali başkanlığında müteşebbis heyetin oluşturulacağını ve bölgenin imar durumunun ele alınarak gerekli kamulaştırmaların  yapılacağını kaydeden Karaküçük, "Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından da parsel dağıtımı için talep toplanacak. Burada öncelikli olarak tekstil olacak. Ancak bunun yanısıra yan sanayi yatırımları da yapılabilecek" dedi.

 

Yeni yapılacak Tomsuklu OSB'nin Kahramanmaraş'ta 30 ila 50 bin arasında insana istihdam oluşturacağını ifade eden KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, "Üç yıldır bu projeyi gündemde tutuyorduk. Bu aşamaya gelinmesinde katkısı bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi. Tomsuklu OSB ile birlikte yatırımların artacağını anlatan Karaküçük, "Daha önceki OSB'lerde yer tahsisi alan ancak şu ana kadar yatırıma başlamayanlara yer tahsisi yapılmayacak" diye konuştu.

 

KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, gazetecilerle bir araya geldiği kahvaltıda basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü  de kutlayarak, basındaki değişime değindi.