Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kar Festivali'nde renkli görüntüler yaşanırken, etkinliğe katılan vatandaşlar gönüllerince eğlendiler.

 

Dulkadiroğlu Belediyesi'nin 1. Kar Festivali, Yedikuyular Bölgesi'nde gerçekleştirildi. Kahramanmaraş'ta ilk kez düzenlenen festivale yaklaşık 5 bin kişi katılırken; düzenlenen halk konseri ve çeşitli eğlencelerin yanısıra Belediye tarafından da sucuk-ekmek ikramında bulunuldu. 7'ten 77'ye büyük bir katılımın sağlandığı festivalde bir yandan kar motoru ve kar kızağı ile eğlenenler bir yandan da beraberinde leğen ve naylon getirip eğlenen vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu.

 

Kent merkezinde yaklaşık 7 kilometre mesafede bulunan ve Büyükşehir Belediyesi'nin de Kayak Merkezi Projesi'nin bulunduğu Yedikuyular, dün tarihi anlarından birini yaşadı. Yaklaşık 2 bin araç ile festival yerine gelenler, kent merkezinde son yıllarda görmedikleri kar ile karşılaştılar. Yaşlılar, çocukluk anılarını tazelerken, gençler ve çocuklar da unutamayacağı anılar yaşadılar. Bölgenin yüksek kesimlerine çıkarak beraberinde getirdikleri leğenlerle ve naylonlarla kayanlar, gönüllerince eğlendiler.

 

Festival alanında bir açıklama yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bunun bir ilk olduğunu belirterek "Vatandaşlarımız bize bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin elzem olduğunu gösterdiler. Burası artık kış turizmi için kazanılacak bir bölge olduğunu da ortaya koydu" dedi.