Cumhuriyet Mahallesi Nevzat Biçer Parkı'nda Muhammed Gürsoy tarafından işlenen Ekim Türkmen ve Merve Kotan cinayetlerine ilişkin Aydın Cumhuriyet  Başsavcılığınca hazırlanan iddianame tamamlandı.

İncelemelerini yapan Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul  etti.

Tutuklu sanık Gürsoy'a cinayette kullandığı pompalı tüfeği temin  ettiği ileri sürülen tutuksuz sanık E.Ö. ile Gürsoy'un ifadeleri ve cinayete  ilişkin detayların yer aldığı iddianamede, Gürsoy'un ''tasarlayarak kasten  öldürme'' suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet, E.Ö'nün ise ''kasten öldürmeye  yardım'' suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianamede Gürsoy'un, ''Kotan ile gönül ilişkilerinin olduğu, doğum  gününü kutlamak amacıyla o gün Türkmen ve Kotan ile dışarıya çıktıkları, bir  parkta oturup alkol aldıkları, tuvalet ihtiyacını gidermek için Kotan ve  Türkmen'in yanından ayrıldığı ve dönüşte ikisini uygunsuz vaziyette gördüğü,  yaklaşık 1,5 yıl önce internetten av merakından dolayı aldığı pompalı tüfekle  alkolün de etkisiyle hedef gözetmeksizin ateş ettiği'' yönündeki ifadeleri yer  aldı.

Şüphelinin ifadelerinin cezadan kurtulmaya yönelik olduğu savunulan  iddianamede, Gürsoy'un cinayette kullanılan ruhsatsız silahı 1,5 yıl önce  internetten değil olaydan iki gün önce E.Ö'den satın aldığı kaydedildi.

İddianamede E.Ö'nün, ''Gürsoy'u yaklaşık 20 gündür tanıdığını,  görüşmeleri esnasında av meselesinin açıldığını, kendisine ait silahı  satabileceğini söylemesi üzerine Gürsoy'un 11 Ağustos'ta silahı istediği ancak  işinin olmasından dolayı talebi reddettiğini, aynı gün tekrar araması üzerine  silahı 12 Ağustos'ta verdiğini'' anlattığı belirtildi.

Şüphelinin ifadesinde söylediği kadar yüksek oranda alkollü olmadığı  ve cinayeti önceden tasarladığı için silah teminine gittiği ileri sürülen  iddianamede, sanığın, Türkmen ve Kotan'ı aynı gün aynı yerde öldürmek ve şüphe  oluşturmamak için özellikle doğum gününü seçtiği, tuvalet bahanesi ile olay  yerinden ayrılarak araçtan getirdiği pompalı tüfekle Kotan ve Türkmen'e, oturduğu  sırada yakın mesafeden kaçmalarına fırsat vermeden ateş ettiği aktarıldı.

Olay

Cumhuriyet Mahallesi Nevzat Biçer Parkı'nda 15 Ağustos'ta Muhammed  Gürsoy, Ekim Türkmen ve Merve Kotan'a pompalı tüfekle ateş etmiş, Türkmen ve  Kotan olay yerinde hayatını kaybetmişti. Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.