Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Kahramanmaraş İl Gönüllü Temsilcisi Cafer Kalalı, TEMA Genel Merkezi tarafından görevinden alındı.

 

 

Son dönemlerde TEMA'da yaşanan gelişmeler, il temsilcisinin görevden alınması ile noktalanırken; TEMA yeni il temsilcisi için de arayışa girdi. Edinilen bilgiye göre, önceki gün görevden alınan Cafer Kalalı, TEMA Temsilcilik Binası'ndaki kişisel eşyalarını da dün gece taşıdı. TEMA'nın sitesinde 'Kahramanmaraş İl Temsilcisi arıyoruz' başlığı ile yaptığı duyuru, Kahramanmaraş'taki TEMA camiası tarafından merakla karşılandı.

 

Yapılan araştırmada Cafer Kalalı'nın görevden alındığı ve bu nedenle de TEMA Vakfı Genel Merkezi tarafından Kahramanmaraş Gönüllü İl Temsilcisi arandığı öğrenildi. Olay kısa sürede sosyal medyada paylaşımlarla duyulurken, Kalalı'nın da bu gelişmeler üzerine dün gece kişisel eşyalarını TEMA'nın Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi yanında bulunan merkezinden taşıdığı haber alındı.

 

TEMA'nın Kahramanmaraş Gönüllü İl Temsilcisi olmak isteyenler 20 Şubat 2015 tarihine kadar TEMA'nın [email protected] adresine bir fotoğraf ve özgeçmişlerini göndererek müracaat edebilecekler. TEMA, alınan başvuruların ardından bir değerlendirme yaparak, yeni gönüllü il temsilcisini belirleyecek.

 

TEMA'nın Kahramanmaraş'ta İl Merkezi'nin yanısıra, Elbistan ve Pazarcık İlçeleri'nde gönüllü ilçe temsilcilikleri ve Yavru TEMA, Genç TEMA gönüllüleri de bulunuyor. Bu arada, Kahramanmaraş'ın yeni ilçeleri olan Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçeleri için de ilk kez gönüllü ilçe temsilcisi atanacağı bildirildi.