Hurdaya dönen aracın çeşitli bölümlerine ise ekipler tarafından “Sevdiklerini düşün hızını düşür”, “Emniyet kemeri sizi sevdiklerinizden ayırmaz” yazıları konularak sürücüler dikkatli ve yavaş araç kullanmaları konusunda uyarıldı. Ayrıca trafik polisleri, bebek koltuğunun kullanıldığı bir platform hazırlayarak vatandaşlara emniyet kemeri takılmasının önemini anlatmaya çalıştı.


 

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, Trafik Haftası dolayısıyla İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı’nda stant açtı. Trafik polisleri, burada vatandaşlara trafik kurallarına uymanın önemini anlatan broşürler ve kitapçıklar dağıttı. Trafik polislerinin imkan ve kabiliyetini tanıtmak amacıyla kurulan stantlarda ise vatandaşlara emniyet kemeri takmama, aşırı hız ve alkollü araç kullanımının sonuçları, kanuni yaptırımları ile ilgili bilgiler verildi.
Standı ziyaret eden vatandaşlara ülkemizdeki trafik kazalarının büyük çoğunluğu trafik kurallarına uymakla ilgili ihmalkarlıktan kaynaklandığını anlatan trafik polisleri, trafik kazalarının başlıca nedenlerinin aşırı hız, emniyet kemeri takmama, araç kullanırken telefonla konuşma ve alkollü araç kullanma olduğuna dikkat çektiler.

 

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, her yıl mayıs ayının ilk haftasında kutlanan Trafik Haftası dolayısıyla, okullarda öğrencilere yönelik faaliyetlerde düzenleyecek. Anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik eğitimler verilecek Öğrencilere, trafikte yaya, bisiklet sürücüsü, araç içinde ve okul servis araçlarında yolcu iken karşılaşabilecekleri riskler ve uymaları gereken trafik kurallarını anlatılacak.
 

Hafta çerçevesinde billboardlar ve ana caddelere de trafik kurallarına uymanın önemini anlatan afişler asıldı. Vatandaşların trafik güvenliğine duyarlıklarını artırılması için kazaya karışmış olan bir araç ise Trafik Haftası boyunca teşhir edilecek.