Kahramanmaraş'ta 4-8 Ocak 2015 tarihleri arasında yoğun kış şartlarının etkili olacağı belirtilerek, vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi.

 

Kahramanmaraş Valiliği'nden yapılan açıklamada,  04.01.2015-08.01.2015 tarihleri arasında ani sel, su baskını, heyelan, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, buzlanma, don olayı, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ve ulaşımda aksamalar gibi muhtemel tabii afetler yaşanabileceği kaydedildi.

 

Dün sabah saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak yağış öğle saatlerinden sonra da devam etti. Yağışlar, Merkez (Dulkadiroğlu ve Onikişubat), Andırın, Pazarcık ve Türkoğlu'nda kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağış şeklinde görünürken, Göksun, Afşin, Elbistan, Nurhak, Ekinözü ve Çağlayancerit'te de yoğun kar yağışı oldu.

 

Bugün de aralıklarla kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar görülecek. Yağışlar Andırın, Pazarcık ve Türkoğlu'nda yer yer çok kuvvetli v eyer yer şiddetli yağış şeklinde, Merkez (Dulkadiroğlu ve Onikişubat), Göksun, Afşin, Elbistan, Nurhak, Ekinözü ve Çağlayancerit'te yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

 

Yarın akşam saatlerine kadar aralıklarla yağışlı geçecek. Yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

 

Perşembe günü de parçalı ve az bulutlu geçecek. Hava sıcaklığı hissedilir derecede (6-8) azalacak ve zirai don, buzlanma ve sis bekleniyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

 

Yetkililer; ani sel, su baskını, heyelan, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, buzlanma, don olayı, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ve ulaşımda aksamalar yaşanacağını söylediler.