Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde Memiş Özdal Mahallesi Eski Gaziantep yolu Üzerinde vatandaşların bir kamyon kasasında yaklaşık 10 adet eşeği taşıdığını görünce hayvanların kesilip piyasaya sürülmesinden korkan vatandaşlar durumu hemen polise bildirdiler.  

 

Kahramanmaraş'ta ve Türkiye'de son günlerde artan eşek hırsızlığı olayları nedeniyle ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirten vatandaşlar eşeklerin kesilip piyasaya sürülmesinden dolayı korktuklarını ifade ettiler. 

 

Pazarcık İlçesinde kamyona yüklenmiş eşekleri görenler, hayvanların kesime götürüldükleri şüphesi ile 155 Polis İmdat'ı aradı. Polis, içinde 10 eşek bulunan kamyonu Kartalkaya Bulvarı girişinde durdurdu.

 

Polis araçtan indirdiği hayvan sahiplerinin önce kimlik kontrolünü yaptı, daha sonra da taşıma belgesi olup olmadığını sordu. Hayvan sahibi eşekleri köylere satmaya götürdüğünü söyledi. 
 

Kamyonun eşekleri taşıma belgesi olmadığı için kesim ihtimaline karşı polisler tarafından, otoparka götürüldü.  Hayvanların kesim ihtimaline karşı polis, soruşturma başlattı. Eşekleri bırakmayacaklarını belirtti.

 

Üzerinde at ve eşek yüklü kamyonları gören bazı kişiler, kendi aralarında “Kesilmeye mi götürülüyor bunlarI?” diye konuştular.

 

KANAL MARAŞ
İsmail BOZDOĞAN