Bir süredir Adana’da Balcalı Tıp Fakültesi’nde yoğun bakımda sürdürdüğü hayat mücadelesini bu sabah kaybeden Karakoç, hayatını kaybetti. Şair-Yazar Bahaettin, Abdurrahim, Nafiz ve Osman Karakoç’un kardeşi Ertuğrul Karakoç 79 yaşında hayata gözlerini yumdu. Karakoç’un cenazesi yarın Adana’da kaldıralacak.

 

Kanal Maraş ailesi  olarak Ertuğrul Karakoç‘a Allah’tan rahmet, Karakoç ailesine ve sevenlerine sabır dileriz.

 

 

Ertuğrul Karakoç Kimdir ?


Kahramanmaraş ili, Elbistan ilçesinin Ekinözü (Cela) Köyü’nde 1936 yılında dünyaya gelen Şair, Yazar ve eğitimci Ertuğrul Karakoç, şair Karakoç kardeşlerin üçüncüsüdür.

İlkokulu köyünde, ortaokulu Elbistan’da okuduktan sonra Gaziantep Öğretmen Okulunu ve Necatibey Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü’nü bitirmiş, yurdumuzun çeşitli yerlerindeki okullarda öğretmenlik ve idarecilik, Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim bakanlığı Müfettişliği görevlerinde bulunmuştur.

 

 

Hikâye, makale şiir ve denemeler yazan Karakoç’un ilk şiiri 1953 yılında yayımlanmıştır. Lise yıllarında “Ozan” adlı bir dergi çıkaran ve Alev Dergisi’nin Yazı İşleri Müdürlüğü’nü de yapan Ertuğrul KARAKOÇ’un yazı ve şiirleri Ozan, Alev, Gaziantep Kültür, Ocak, Meşale, Su, Ilgaz, Kök, Kavşak, Zeren, Elif, Hareket, Varlık, Çaba, Çele, Kumru gibi dergilerde yayımlanmıştır.

 

İlk (1956-Şiir), Kan Ağrısı (Şiir-1966), Altay Türküsü (Şiir-1966), Yurt Güzellemesi (Antoloji-1988), Turnama Ağıt Yakamam (şiir-1998) yayınlanmış eserleridir.