Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği askeri servis araçlarına yönelik bombalı terör saldırısında iş çıkışı evine giderken başına isabet eden cam parçalarıyla ağır yaralanan, Tarım TV çalışanı 33 yaşındaki gazeteci Gülşen Yıldız götürüldüğü  hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.  


Yıldız'ın cenazesi, babası İbrahim ile annesi Güley Yıldız tarafından hastaneden teslim alınarak memleketi Elbistan'a getirildi. 


Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan ve 4 yıldır Tarım TV'de çalıştığı belirtilen Yıldız'ın, cenazesi babaocağı Elbistan İlçesi Yapılıpınar Mahallesi'ne getirildi.


İkisi kız 3 çocuklu ailenin ortanca çocuğu ve bekar olduğu öğrenilen Gülşen Yıldız'ın cenazesi, babaocağına getirildiğinde ağıtlar yükseldi.


Evlerinin bahçesinde kılınan cenaze namazının ardından mahalledeki aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Ankara'da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden Elbistanlı Gülşen Yıldız'ın ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. 

 

Gülşen Yıldız'ın cenazesi baba ocağında toprağa verilirken Elbistan İlçesindeki taziye evini Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ziyaret ederek aileye başsağlığı diledi.

 

Vali Güvençer yaptığı ziyarette, " Gülşen, Hepimizin kızıydı" dedi. Baba İbrahim Yıldız ve kardeşi ile görüşen Vali Güvençer, Aile için katlanılması zorunlu ama çok zor bir durum. Ailenin yüreğini ferahlatacak olan, bu vahşi, beklenmeyen, haince tuzak sonrası meydana gelen ölümü toplum olarak hep birlikte dik durarak, izale edilmesi devlet ve bizler tarafından katillerin biran önce bulunup cezalandırılmasıdır. Bizim şuan asıl ortaklaşmamız gereken, bu acının azaltılıp dindirilmesi. İnsan olarak can parçalarımızı kaybettiğimizde, aynı acıyı taşıyoruz bende bir baba olarak taziyesine geldiğim babanın acısını bire bir yaşıyor, paylaşıyorum. Her şeyden önce bizlerde birer insan olarak ölümün yürekte yarattığı bu derin acısını hepimiz çok iyi anlayabiliyoruz dedi. Vali Güvençer, Bu tür zor zamanlarda birbirimize yaklaşıp acıyı paylaştığımız kadar, bu tür zorluklarla başa çıkma ve yine bu tür zorlukları önümüze çıkaran engellerle mücadele ederkende aynı güçlülükle, aynı paylaşımcı duyguyla birbirimizi anlasak ve güçlerimizi birleştirsek inanıyorum ki yaşanan acılar dahada azalır dedi. Güvençer sözlerinin sonunda Baba İbrahim Yıldız ve ailesine başsağlığı dileyerek herhangi birşeye ihtiyaçları olduğu her an yanlarında olduğunu ifade etti. Vali Güvençer'e taziye ziyareti sırasında Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol eşlik etti. . 

 

HABER: İsmail BOZDOĞAN