13.Uluslararası Gastronomi Festivali İstanbul Mutfak Günleri’nde Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinden genç aşçı Abdullah Yalçın 13.Ulusal İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Festivalinde Kocaeli Profesyonel Aşçılar Derneğini temsil ederek sebze ve meyve oymacılığı bölümünden gümüş madalya kazandı.

 

 

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri (International Gastronomy Festival – İstanbul) 28-31 Ocak 2015 tarihleri arasında Beylikdüzü Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Dünya Aşçılar Birliği (WACS) iş birliği ile düzenlenen organizasyonda toplam 40 ülkeden  binden fazla şef aşçının katılımı ile Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonu sağlanırken dünya lezzetleri İstanbul’a taşındı.

 

Fuar alanında Türk yeme-içme sektörünün önde gelen firmalarının bulunmasının yanı sıra etkinliğin en ilgi çekici yanını ise 73 kategoride aşçılık yarışmalarının düzenlenmesi oluşturdu.

Ekinözülü olan genç aşçı Abdullah Yalçın, Kocaeli Profesyonel Aşçılar Derneğini temsil ederek Sebze ve Meyve Oymacılığı Bölümünden gümüş madalya kazandığını belirterek, " Yaşadığım bu gurur sadece Kocaeli’n değil aynı zaman Kahramanmaraş’ın Gururu" diyerek konuştu.

 

Milli aşçı Abdullah Yalçın, kırılması güç rekorlara imza atmaya devam ediyor Yaklaşık 5 Yıldır katıldığı her yarışmandan yüzünün akı ile çıktığını İfade ederek, “daha önce de katıldığını her yarışmandan ödülleriyle döndüğünü bu genç, yaşta böyle bilgi ve tecrübeden çalışkan ve yetenekli aşçı olmasından dolayı. Her zaman gündemi takip ederek sürekli kendilerini geliştirdiğini ve başarılarına başarı kattığı”nı ifade etti