AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı, işadamı Mehmet Cihat Sezal; hayatının tamamının Kahramanmaraş'ta geçtiğini belirterek, bu nedenle Kahramanmaraş'ın sorunlarına yakinen vakıf olduğunu ve çözme gayreti içerisinde olacağını söyledi.

 

 

Aday adaylığı başvurusunu son günde yapan Sezal, bugün Kahramanmaraş'taki gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Eğitim hayatının tamamını Kahramanmaraş'ta tamamladığını ve kamu yönetimi bölümü mezunu olduğunu belirten Mehmet Cihat Sezal, uzun bir istişarenin ardından da aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu söyledi. "Ben amcam (Orhan Sezal) ve babam (Ali Sezal) dolayısı ile siyasetin içinde büyüdüm. Ailemden dolayı, siyasete ilgim de doğal gelişim içerisinde oldu" diyen AK Parti Aday Adayı Mehmet Cihat Sezal, şunları söyledi:

 

"2003-2004 döneminde partimin gençlik kollarında çalıştım. Babamdan dolayı, resmi olarak görev alamadığım zamanlarda da bizzat siyasetin içerisindeydim. Fatih Mehmet Erkoç döneminde il teşkilatında yönetim kurulu üyeliği, il başkan yardımcılığı, il sosyal işler başkanlığı yaptım. Metin Doğan'ın ilk döneminde de il yönetim kurulu üyesiydim. Halen KASİAD Yönetim Kurulu üyesiyim.

 

Uzun bir düşünce ve istişareler sonucunda, son gün AK Parti'den aday adaylığı başvurumu yaptım. Hem siyasetin, hem iş dünyasının hem de halkın içinde büyüdüğüm için dillendirilen sorunları da yakından biliyorum. 11 yıldır iş hayatının içerisindeyim ve sanayicinin sorunlarını çok iyi biliyorum. Halkla içiçe yaşıyorum, bu nedenle de Kahramanmaraş'ın sorunlarına vakıfım. Neredeyse çocukluğumdan bu yana siyasetin içerisindeyim. Siyasetin sorunlarını biliyorum.

 

Amacım, Kahramanmaraş'ta dillendirilen sorunların çözümüne yönelik olarak fikirlerimi hayata geçirmektir. Nasip olur da seçilirsem, siyasal bazı sorunları çözmeye gayret edeceğim. Ben teşkilatın tamamını biliyorum. Çünkü, siyaset ile birlikte büyüdüm. Siyaset altyapı isteyen bir kurumdur ve ben de bu altyapıya sahibim."

 

Sezal, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı. Siyasete daha aktif atılmak için en doğru zamanı seçtiğini ifade eden Mehmet Cihat Sezal, "Yeni dönemde merkez ağırlıklı bir siyaset olacağını tahmin ediyorum. Bir yandan gençlerin dinamiği, bir yandan da tecrübeli siyasetçilerin varlığı ile AK Parti'nin seçimlerden çok daha güçlü çıkacağını düşünüyorum" dedi.