Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi’nce “Turizm-Ekoturizm ve Kahramanmaraş’ın Ekoturizm Potansiyeli” konulu konferans düzenlendi.

 

 

KSÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Amfisinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak, KSÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Kaya Sandal katıldı.  Doç. Dr. Ersin Kaya Sandal dünyada ve Türkiye’de turizm hareketliliği hakkında bilgiler verirken turizm gelirlerinde önemli bir paya sahip ekoturizmin Kahramanmaraş için önemine değindi.

 

 Ekoturizmde, doğal kaynaklardan ve güzelliklerden yararlanırken yörenin kültürel özellikleriyle uyum içinde doğanın korunmasının gerekliliğinin altını çizen Doç. Dr. Sandal “Kahramanmaraş turizm çeşitlenmesine olanak veren coğrafi ve doğal yapısının yanında zengin tarihi ve kültür yapısıyla da ekoturizm açısından çok yönlü bir potansiyel sergilemektedir ”diye konuştu.

 

 Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Kaya Sandal, Kahramanmaraş’ın mili parklar, tabiat parkları, yayla turizmi, doğa yürüyüşü, atlı doğa yürüyüşü, akarsu-göl turizmi, bisiklet turu, mağra turizmi, sportif olta balıkçılığı, ornito (kuş gözlemciliği) turizmi, botanik (bitki inceleme) turizmi, yaban hayatı-av turizmi ve kültür turizmi gibi çok sayıda turizm çeşitliliğine sahip olduğunu söyledi.

 

 Doç. Dr. Ersin Kaya Sandal “Turizmin sosyal ve ekonomik önemini anlamış toplum yapısı, turizme çabuk adapte olabilecek genç ve dinamik nüfusu, zengin tarihi, geleneksel el sanatları, zengin yemek kültürü, örf-adet ve özgün sosyo-kültürel özellikleri ile Kahramanmaraş büyük bir ekoturizm potansiyeli taşımaktadır” dedi.

 

 Konferansa KSÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Musa Göğebakan’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.