Kahramanmaraş'ın Onikişubat İlçesinde bulunan Çokran Mahallesinin Bunsuz, Doğutepe, Raci, Gargı bölgelerinin sınırlarında bulunan Düldül Dağı, barındırdığı muhteşem doğal güzelliklerle adeta insanları büyülüyor.

 

 

 

Ormanı, bitki örtüsü, çiçeği, böceği, baraj gölü, şelaleleri, çağlayanları, vahşi kayalıklarıyla tam bir doğal cennet görüntüsündeki bu bölge, doğa sporları yapan insanları cezbediyor. Dağcılık Arama Kurtarma Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği  (KADAK) Başkanı Sait Kılıçsallayan, KADAK olarak Gaziantep'te faaliyet gösteren GADAK ekibiyle birlikte bölgeye bir doğa yürüyüşü yaptıklarını belirterek, şunları anlattı:

 

 

"35 kişilik doğasever ekiplerle Berke Barajı kıyısında yürüyüş yaptık. 50 metreden düşen Doğutepe Çatal Çam Şelalesini ziyaret ettik. Buradan Doğutepe bölgesine çıktık ve gün boyu bölgede eşsiz doğayla kucaklaştık. Özellikle Gaziantep'ten gelen GADAK kulübü üyeleri bölgeyi çok beğendiklerini ve ileriki günlerde daha büyük kalabalık guruplarla bölgeye KADAK ekibiyle birlikte faaliyetler yapacaklarını söylediler. Güzel fotoğraflar çekildi ve güzel anılarla bölgeden ayrıldılar."

 

 

KADAK Başkanı Kılıçsallayan, Kahramanmaraşlılar olarak çok şanslı olduklarını kaydederek "Muhteşem bir coğrafyaya sahibiz bunun kıymetini bilmeliyiz her gelen doğal güzelliklerimize hayran kalıyor. Bizler ise hiç kıymetini bilmiyoruz. KADAK olarak her hafta şehrimizin başka başka doğal güzelliklerini keşfedip tanıtıyoruz gerek ilimizden gerekse komşu illerden hatta farklı ülkelerden gelen katılımcılarla ilimizin turizm potansiyelini geliştirmeye katkı sağlıyoruz" diye konuştu.

 

 

"Dağlar hepimizin kısır döngülere girip bir şeyler ispatlamaya hiç gerek yok" diyen Kahramanmaraşlı ünlü dağcı Kılıçsallayan, "Kim bu şehir için bir şeyler yapıyorsa Allah ondan razı olsun. Bizler her hafta cumartesi ve Pazar günleri yaptığımız doğa gezilerimize tüm Kahramanmaraşlıları bekliyoruz" diyor.