Kahramanmaraş'ta dünya evine giren çiftin düğün törenine katılan Kırgız davetlilerin geleneksel kıyafetleri dikkat çekti

 

Kahramanmaraş'a Kırgızistan'tan gelin geldi. Dilbora Omorova’nın kızı Diana ile Kahramanmaraşlı Nuray-Zülfikar Yastı ailesinin oğulları Fatih Yastı düzenlenen muhteşem bir düğünle dünya evine girdi. 

 

 

Kırgızistan’da Finans ve Ekonomi Uzmanı olarak görev yapan Diana Omorova (25) ile matematik öğretmeni olan Fatih Yastı (27) ortak arkadaşları vasıtasıyla tanışıp arkadaş olduktan bir süre sonra evlenmeye karar verdiler. Bu mutlu haberi aileleri ile paylayan Diana ve Fatih, önce Kırgızistan'da sonra da damadın memleketi Kahramanmaraş'ta düğün töreni yaptı.

 

Düğün töreninde konuşan damat Fatih Yastı, “Senegal’in Dakar kentinde matematik öğretmeni olarak görev yapıyorum. Bir tanıdık vasıtasıyla Diana ile tanıştık. Ailemle birlikte Kırgızistan’a gittik. Orada kız tarafının düğün törenine iştirak ettik. Şimdi ise bu mutlu günümüze kendi memleketimizde ulaştık” dedi. Diana Omorova ise, çok mutlu olduğunu ifade ederek, çok güzel bir günde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Diana Omorova annesi ve yakın akrabaları da, yeni evli çifte mutluluklar diledi.

 

 

Kahramanmaraş Öğretmenevi Müdürlüğü Salonu'nda gerçekleştirilen düğün töreninde; gelin Diana Omorova’nın yakınlarının geleneksel kıyafetleri davetlilerin ilgi odağı oldu.Düğün töreni Yastı ve Omorova'nın Türk müzikleriyle doyasıya eğlenmesiyle sona erdi.