Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve batı Karadeniz ile Afyonkarahisar, Denizli, Muğla, Çorum, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz ile Afyonkarahisar, Denizli, Muğla, Çorum, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar, Muğla ve Antalya kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu gölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.  

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgârın genellikle kuzey, iç ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.