Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden terör operasyonunda PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan polis memuru 27 yaşındaki Ömer Faruk Sayıl'ın, doğum yeri olan Kahramanmaraş'ta gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine katılan binlerce Kahramanmaraşlı terörü lanetledi.  

 

 


Şehidin eşi Ülkü Sayıl " Gözyaşlarına hâkim olamadığı anda çevresindeki insanlara Ağlaman dik durun" diyerek teselli etti. Tabuta sarılan şehidin eşi, Annesi kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Mustafa Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un yanı sıra binlerce vatandaşın katıldığı Akif İnan Mahallesindeki baba Ocağı evindeki yapılan törenin ardından Sayıl'ın Naaşı kortej eşliğinde Ulu camii'ne götürüldü. 


 

ERKEKSENİZ KARŞIMA ÇIKIN 

 


Şehit Sayıl'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, helallik alınmak üzere merkez Onikişubat ilçesi Akif İnan Mahallesindeki babaevine götürüldü. Burada ailesi ve yakınları Şehit Sayıl'ın tabutuna sarılarak bir süre gözyaşı döktüler. Anne Hatice Sayıl, "Yavruma kalleşler pusu kurmuş. Erkekseniz karşısına çıksaydınız" dedi.  

 


Törende protokol üyeleri, şehidin babası Mehmet Abid ile annesi Hatice Sayıl'a taziye dileklerini iletti. Şehidin annesi, kız kardeşleri ve eşi Ülkü Sayıl, tören boyunca resmine bakıp, öptü. Kadın polisler ve sağlık görevlileri de şehidin eşi Ülkü, annesi Hatice ve kardeşlerinin yanından ayrılmadı.


ŞEHİT BABASI ÖMER'İM AYAKTAYIM 


Metanetli duruşuyla dikkat çeken baba Mehmet Abid Sayıl ise törende herkesi duygulandırdı, şehidin tabutuna son kez sarılıp dua edip, oğlu Şanlı Türk bayrağına sarılı olan tabutunun başı uçuna vararak  , " Oğlum Yıkılmadım, ayaktayım. Allah'ım sen onları perişan eyle. İnşallah Bu Aslan Parçaları senin kanını yerde bırakmayacak, onları kahreyle.  Yıkılmadım, buradayım sizler için ayaktayım, Vatanımız için sizler için ölürüm" oğlum Annenle birlikte kavuşacağız sana çocukların artık bizlerin emaneti, Vatanımızı bekleyen askerlerimizi Polislerimizi Allah korusun. Yapacak bir şey yok.  Ömerimi bize Allah verdi, geride Allah aldı. Dimdik ayaktayız. Allah dinimize, milletimize zeval getirmesin." deyince herkes duygu dolu anlar yaşadı. 


ŞEHİDİN KARDEŞLERİ YÜREKLERİ DAĞLADI 

  
Anne Hatice Saylı sinir krizleri geçirirken kız kardeşi ise, "Kıymetli yavrum. Bizi nereye bırakıp gittin. Sana yakışmadı. Sen kalk da ben yatayım canım kardeşim. Bu millete bu devlete canını feda ettin. Helal olsun canım kardeşim". Ne yaptın Aslanım, kime ne yaptı? Bizleri bırakıp nereye gidiyorsun Canım Kardeşim diyerek feryat eden kardeşler Nefesim gitti benim, nefessiz kaldım. Artık ben onsuz nefes alamam" diyerek ağlamaları Yürekleri dağladı. 


Şehidin ağabeyi ise hem Annesini Yengesini kardeşleri tabut başında ağlamaya başlayınca teselli etmeye çalıştı. , şehidin yeğenleri ve bazı yakınlarını polisler sakinleştirmeye çalıştılar.


TERÖRE LANET 


Şehit Özel Harekat Polisi Ömer Sayıl'ın öz gеçmişi okunmasından sonra cenazesi, Ulu Cami'de kılınan cenaze namazının ardından görev yaptığı yerdeki silah arkadaşlarının omuzlarında Kahramanmaraş Kent Meydanı’ndan geçtiği sırada on binlerce vatandaş , sloganlarla terörü lanetledi., “Şehitler ölmez  Vatan Bölünmez ,Tеkbirlеrin gеtirilip ”, “Vatan sana canım feda” ve “Şehidim hakkını helal et bize” sloganları atarak şehit, Asri Mezarlık'ta son yolculuğuna uğurlandı.


Şehit Polis Ömer Sayıl için düzenlenen cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Uzay Şahin, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Veysi Kaynak, Nursel Reyhanlıoğlu, İlker Çitil ve İmran Kılıç, İl Jandarma komutanı Alper Kuşbaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Kilis Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle binlerce vatandaş katıldı.

 


HABER KAMERA: İsmail BOZDOĞAN 

Fotoğraf: Kurtuluş KARAASLAN