Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Avşar Kampüsü'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada öğrenciler birbirlerini taş yağmuruna tuttu. 

 

Dün İsmetpaşa Mahallesi üzerinde Yüksel T. isimli öğrencinin darp edildiği iddiasıyla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi kampüsünde toplanan grup, arkadaşlarını darp ettiği gerekçesiyle karşıt grupla tartıştı. Sabah saatlerinde başlayan gerginlik öğle saatlerinde iki grup arasında taşlı sopalı kavgaya döndü.

 

Kavganın büyümesiyle üniversite özel güvenlik birimi yetersiz kaldı. Olay yerine gelen polis, birbirlerini taş yağmuruna tutan her iki gruba tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti.Polisin zamanında müdahalesiyle her iki grup geri çekildi.Üniversitede gerginlik sürüyor

 

TAŞLI SOPALI KAVGA

 

KSÜ'de karşıt görüşlü 2 öğrenci grubu arasında çıkan tartışma, taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Polis her iki gruba biber gazı ve basınçlı su sıkarak müdahalede etti. Çıkan olaylarda bir öğrenci bıçakla, bazı öğrenciler ve polisler de atılan taşlardan yaralandı.

 

Kahramanmaraş şehir merkezinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında dün gece yaşanan kavga bugün üniversite kampusuna yansıdı. Sabah üniversitenin Afşar Kampüsü'nde toplanan bir grup öğrenci, arkadaşlarının önceki gece darp edildiğini öne sürerek yürüyüş yapmak istedi. Gerginlik üzerine üniversiteye çok sayıda Çevik Kuvvet polisi sevk edildi. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan grubun önüne barikat kuran polis öğrencilerin dağılmasını istedi. Arkadaşları lehine slogan atan grup, fakültenin kantinine girdi. Kantinde güvenlik görevlileriyle tartışan grup kantinin camlarını kırdı daha sonra polis ile tartıştı.

 

Yürüyüşü haber alan yaklaşık 100 kişilik diğer öğrenci grubu olaylara dahil oldu. Kısa sürede büyüyen ideolojik tartışma taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Kavganın büyümesi üzerine kampüs içerisine çok sayıda Çevik Kuvvet polisi ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) sevk edildi. Polisi gruplara biber gazı ve basınçlı su sıkarak müdahalede etti. Bazı öğrenciler, kaldırım taşlarını sökerek polislere attı. Atılan taşlardan bazı öğrenci ve polisler hafif şekilde yaralandı. Bıçakla yaralanan bir öğrenci ise hastanede tedavi altına alındı.

 

Öğrenciler arasındaki gerginliğin yeni bir olaya dönüşmemesi için çevik kuvvet polislerinin kampusta bekleyişi sürüyor.