Kahramanmaraş-Kayseri karayoluna dökülen mıcırlar, özellikle yolcu taşımacılığı yapan otobüs şoförlerini çileden çıkarıyor. Otobüslerin tamamına yakınının camları, farları veya sinyal lambaları kırılırken diğer araçlarda da büyük çapta hasarlar meydana geliyor.

 

Son yağmurlarla birlikte asfaltların da söküldüğünü ve yolların köstebek yuvasına döndüğünü belirten sürücüler, yetkililerin bu konuda duyarsız olduğunu öne sürerek, kime müracaat edeceklerini şaşırdıklarını söylüyor.

 

CAN KAYBI YAŞANMADAN ÖNLEM ALINSIN'

 

Mıcırlı yolun kazalara davetiye çıkardığını belirten sürücüler, Karayolları yetkililerinin bir an önce tedbir almasını istedi. Araçların yoldan geçişi sırasında mıcırların sıçradığını ve yakındaki arabaların camını kırdığını dile getiren sürücüler bu tehlikenin bir an önce farkına varılıp gereğinin yapılması gerektiğini dile getirdiler.


Tepkili sürücüler, 'Asfalt çalışması kapsamında dökülen mıcır, yolun belirli bölümlerinde zemine yapışmamış. Bu yüzden araçlar geçerken taşlar fırlayarak arabaların camlarını kırıyor ve araçlarımız zarar görüyor. Neredeyse 1 saat içerisinde 14 tane araçların camı kırıldığını belirtti.


Şoförler bu mıcırlı yerlerde direksiyon hakimiyetini de kaybedebiliyor. Mıcır yüzünden Allah korusun ölümlü kazalar meydana gelebilir. Can kaybı yaşanmadan bir an önce yoldaki mıcırların süpürme aracı ile temizlenmesini istiyoruz" diye konuştular.

 

Haber: İsa ASLANTAŞ