Kahramanmaraş, yurt genelinde etkisini sürdüren soğuk havaların etkisinde kalırken; dün gece il ve ilçeler son yılların en soğuk günlerinden birini yaşadı.

 

Kahramanmaraş İl Merkezi'nde (Dulkadiroğlu ve Onikişubat) hava sıcaklığı -7 derece ölçülürken, gün boyu yaşanan fırtınanın gecenin ilk saatlerine kadar devam etmesi ile de hissedilir hava sıcaklığı -13 derece oldu. Afşin'de -16, Andırın'da -12, Çağlayancerit'te -10, Ekinözü'nde -12, Elbistan'da -12, Göksun'da -17, Nurhnak'ta -10, Pazarcık'ta -8 ve Türkoğlu'nda -7 derece olan hava sıcaklığı bu ilçelerdeki poyraz nedeniyle de hissedilirlik derecede çok daha fazla oldu.

 

İl merkezinde gecenin ilk saatlerinden itibaren poyrazın kesilmesine rağmen hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmadı. Sabah uyananlar suların donduğunu, yolların buzdan geçilmez olduğunu gördü. Bu arada belediyeler de ana yolların don olan bölgelerinde olası kazalara karşı sabahın ilk saatleri ile tuzlama çalışması yaptılar.

 

Kahramanmaraş bugün, yarın ve pazar günü de soğuk havanın etkisinde kalacak. Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçe merkezlerinde günün en yüksek sıcaklığının -2, en düşük sıcaklığının ise -7 derece olması bekleniyor. Özellikle kuzey ilçelerimizde de hava sıcaklığının düşük seviyelerde devam etmesi bekleniyor.

 

Akdeniz Bölgesinde havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.