Türk Silahlı Kuvvetleri, önceki gece yarısı terör örgütü PKK'ya yönelik büyük bir operasyon başlattı. 25'in üzerinde F-16 ile SİHA'nın katıldığı Pençe-Kartal operasonunda Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan, Gara ve Hakurk’ta belirlenen hedefler bir bir vuruldu. Pençe-Kartal Operasyonu kapsamında söz konusu bölgelerdeki 81 hedef kısa sürede imha edildi.

MSB, PENÇE-KAPLAN OPERASYONUNU DUYURDU
TSK'nın Irak'ın kuzeyinde yuvalanan teröristlere yönelik başlatılan geniş çaplı harekatın bu kez kara ayağı başladı.

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Pençe-Kaplan operasyonunu duyurdu.

"KAHRAMAN KOMANDOLARIMIZ HAFTANİN'DE"
Bakanlığın yağıtığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kahraman Komandolarımız Haftanin’de! Halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek maksadıyla; Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK Helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen Komandolarımız, hava hücum harekâtıyla bölgeye intikal etmişlerdir."

"MEŞRU MÜDAFAA HAKKIMIZI KULLANIYORUZ"
"#Pençe-Kaplan Operasyonu; son zamanlarda karakol ve üs bölgelerimize artan taciz ve saldırı teşebbüsünde bulunan PKK ve diğer terörist unsurlara yönelik olarak uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız çerçevesinde icra edilmektedir."

"HEDEFLER TAM İSABETLE VURULDU"
"Hava hücum harekatı öncesinde bölgede konuşlu topçu birliklerimizce belirlenen hedefler yoğun şekilde ateş altına alınarak, tam isabetle vuruldu. #Pençe-Kaplan Operasyonu, planlandığı şekilde başarıyla sürüyor."

BAKAN AKAR VE KOMUTA KADEMESİ HAREKAT MERKEZİNDE
Milli Savuna Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, başarıyla devam eden #Pençe-Kaplan Operasyonu’nu Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi’nde sevk ve idare ediyor.