2019 yılında Yalova'nın Fatih Caddesi fotoğraf stüdyosu sahibi 43 yaşındaki İ.K. çalışanlarının ve bazı müşterilerinin soyunduğu bir alana gizli kamera yerleştirdiği iddia edildi.

Fotoğraf stüdyosu çalışanları, kameranın gizli bölmede olduğunu fark edip İl Emniyet Müdürlüğü ekiplere durumu bildirdi. İhbarla fotoğraf stüdyosuna gelen ekip, dijital verilere el koydu. İ.K. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Kayaaslan, tutuklanmak üzere mahkemeye çıkarılarak dört ay sonra adli kontrol altında serbest bırakıldı.

Yalova 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlamasıyla yargılanan İ.K'nin yargılanmasına devam edildi. Sanık, karar duruşmasına katılmazken, müvekkilin avukatı hazır bulundu. Mahkeme heyeti sanık, özel hayatının gizliliğini ihlal ve 5 kişiyi kayıt ve kayıt altına almaktan 6 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mağdurun avukatı Yakup Taşçı, "özel hayatın gizliliği" suçunun 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceğini hatırlatarak, "2 yıl noktasında sayın mahkeme takdir gösterdi. Daha sonra bunun sesli ve görüntülü kayıtlarla özel yaşamın gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle artırarak 4 yıla çıkardı ve 5 mağdurun olmasını da göz önünde bulundurarak, ceza kanunu açısından 'zincirleme suç' diyerek, 6 yıla çıkardı. Bu tür cinsel arzu ve isteklere dönük olarak, bu tür gizli çekim yapan kişi hakkında mahkeme 'iyi hal' indirimini uygulamadı. Bu umut verici bir durum" dedi.