Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KABÖDER) 11 Mart Dünya Böbrek Günü dolayısıyla FMC Diyaliz Merkezi’nde tedavi gören hastaları ziyaret etti.

 

 

Ziyarete Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KABÖDER) Yönetimi, Dulkadiroğlu Belediyesi, Sağlık İl Müdürlüğü, İl Halk Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin yanısıra, Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şubesi Müdürü Mehmet Fatih Akşam’da katıldı.

 

 

Ziyaret Kapsamında bir açıklama yapan Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KABÖDER) Başkanı Hanifi Çöplü; “Kahramanmaraş’ta Diyaliz Merkezleri’ne daha önce bu şekilde hiç ziyaret gerçekleştirilmemişti. Ziyaretimiz hastalarımıza moral oldu. Onları motive etmek açısından etkili olduğuna inanıyorum. Hastalarımızın şikayet ve sorunlarını dinledik. Ziyaret nedeniyle hastalarımız ziyarete gelen yetkililere sorunlarını ilk elden anlatma imkanı buldu. Diyaliz hastaları ziyaretten çok memnun oldu” dedi.

 

 

FMC Diyaliz Merkezi Başhemşiresi Nezahat Ağyar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Hastalarımıza moral olan bu ziyaret onlara motivasyon kapsamında destek sağladığına inanıyoruz. Bu zorlu tedavi sürecinde böyle bir ziyaret KABÖDER ve yetkililerin yanımızda olduğunu bilmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.