İzmir'de Ramazan ayında camiler üzerinden skandal bir provokasyona imza atıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı suçlayarak, ''Bu bir provokasyon. Eğer sen bunu yapanları bulmak yerine, CHP'nin üzerine gidiyorsan, bunu sen yaptın demektir.'' ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay İzmir'deki camilerde oluşturulan müzik provokasyonunu yazdı. Provokasyon ile alakalı olarak Balbay'a konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Bu bir provokasyon. Bu yapılan ve camide çalınan şarkılara dair Eğer sen bunu yapanları bulmak yerine, CHP’nin üzerine gidiyorsan, bunu sen yaptın demektir." ifadelerini kullandı.

Mustafa Balbay'ın "Biz bu provokasyonu tanıyoruz!" başlıklı yazısı şöyle:

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı evvel, Adana Yüreğir CHP Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım tutuklandı.

Ramazan Bayramı evvel de İzmir’de eski CHP İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklandı.Tablo açık; CHP’nin çevresinde bir gerilim-çatışma halkası oluşturmaya çalışıyorlar.

Adana Yüreğir’de Vefa Destek Grubu delegesi de olan Eren Yıldırım, 14 Mayıs akşamı Yüreğir Kaymakamı’nın koruması doğrultusunda silah doğrultmayla karşı karşıya kaldığı durumda, “suçlu” ilan edildi. 

Önce serbest bırakıldı, Ankara döneme girince tutuklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, “Bir gün evvelce Van’da PKK, ertesi gün Adana’da CHP” diyerek hükmünü verdi.Dünyada, yurttaşlarından oldukça çok terörist yetişmesini sağlamak amacıyla inanılmaz çaba harcayan, bulamazsa kendisi uyduran diğer bir idare yoktur.20 Mayıs günü de İzmir’de camilerin merkezi yayın sistemine girilerek evvelce Çav Bella, sonrasında Selda Bağcan’dan “Yuh yuh” türküsü çalındı. 

Sosyal medya üzerine düşen görüntüleri Banu Özdemir de haber sitelerine ve sosyal medyaya düşmüş olan görüntüyü indirip, “bu nedir, açıklaması var mı?” diye sosyal medyadan paylaşımda bulundu.Olay bir an evvelce aydınlatılıp, bunu yapan alçaklar yakalanacağına, Banu Özdemir’i yakaladılar!Erdoğan da tıpkı Adana vakanında bulunduğu gibi, vakanın üzerine değil, CHP’nin üzerine gitti, “eğleniyorlar” dedi.***

Olayı dün öğle saatlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile konuştuk.Değerlendirmeleri şöyle:- Bu bir provokasyon. Bu yapılan ve camide çalınan şarkılara dair Eğer sen bunu yapanları bulmak yerine, CHP’nin üzerine gidiyorsan, bunu sen yaptın demektir.

**RTÜK Başkanı’nın televizyonda ölüm listesi yaptığını ifade eden şahıs amacıyla talimat gelmeden bir şey yapmam demesinden anlıyoruz ki, talimat gelmeden hiçbir vakanın üzerine gidilmiyor. Bu, devlette çürümedir. Liyakatin kaybolmasıdır.- Adana’dan sonra İzmir’de de CHP’yi amaç gösterme gayreti amacı ile girildi ama halk bunları bundan sonra yutmuyor. 

CHP’yi ucu belirsiz bir kavganın amacıyla çekmek istiyorlar. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Bu oyunu halk bozacak, bozuyor da zaten. Ben halkın sağduyusuna ve vicdanına güveniyorum.- Amaç belli; kardeşi kardeşe kırdırmak. Bunun devamında da inanılmaz hal ilan edip kendince daha rahat ülkeyi yönetmek. İktidarlar devlet olmak amacıyla gelmezler, devleti yönetmek sebebiyle gelirler.

***Bu yapılan provokasyonlara dair Türkiye camiler üzerinden ortalığı karıştırma oyununu ne yazık ki çok yaşadı. Biz bu provokatörleri 1978 Kahramanmaraş’tan tanıyoruz. Ulu Cami’den oluşturulan anonslarla halkın nasıl yönlendirildiğini tarih unutmadı.Bu provokatörleri 1980 Çorum olaylarından tanıyoruz. 4 Temmuz 1980’de, camii sapasağlam yerinde durduğu durumda Çorum Ulu Cami’nin hoparlöründen yükselen, “Alaattin Camiini yaktılar” anonsunda gördük.Kılıçdaroğlu’nun vurguladığı gibi bugün insanlarımız bu tür provokasyonlara karşı daha bilinçli. 

Fakat bu oyunu kuranların “vazgeçmediği” görülüyor.Çav Bella şarkısı İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le bir anlamda bütünleşmişti. Gerek seçim geçesi gerekse ileri mühim buluşmalarda en çok bu şarkıyla İzmirlilerin karşısına çıkıyordu. Önce bunu deniyorlar. Belki de “umut beslenen cami tabanı”nın bu şarkıyla yeteri kadar galeyana gelmediğini düşündüler.Bu durumda ne yapmalı?Gelsin Selda Bağcan...

Söyleyen Selda Bağcan, yazan Âşık Mahzuni, adı, “Yuh yuh”...Hiç de fena değil... Camide çalınırken buna eşlik eden birkaç şahıs de bulundu mu, iş tamam demektir.Fakat olmadı... Tutmadı... İlk tepkiyi İzmir’deki CHP’li kamuoyu gösterdi.Sırada ne var?Toplumsal sağduyu genel anlamda böylesi provokasyonlara gelmeyecek bilinçte. Fakat bunu yapanların, “Hay aksi… İstediğimiz olmadı, o vakit bu yöntemleri bırakalım” diyeceğini sanmıyoruz.

Tüm bu olumsuz etkenler nedeniyle kendisi gibi düşünmeyenleri virüsle eşdeğer tutan bir anlayışın gözüne girmek isteyecek çok provokasyon imalatçısı bulunur.Aman...Hepimizin sorumluluklarından biri de kimsenin bu tür provokasyonlara cesaret dahi edemeyeceği bir toplumsal bilinci daha da arttırmak olmalı...İyi bayramlar...”