Kandilli Rasathanesi'nin aktardığı bilgiye göre İzmir, saat 14:51'den itibaren 6.8 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı.

AFAD'ın verdiği son dakika bilgisine göre deprem Ege Denizi'nin Seferihisar açıklarında meydana geldi. İlk saptamalara göre deprem 15 saniye sürdü.

AFAD: 4 ölü, 120 yaralı 
AFAD'ın saat 16:50 sularında yaptığı açıklamaya göre ise deprem sebebiyle ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 120 kişi yaralandı.

Enkaz çalışmaları: 3 kişi çıkartıldı
Enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşılmaya çalışılıyor. Şu ana kadar dokuz katlı bir binadan üç kişi yaralı olarak çıkartıldı.

Deniz taştı, ilçe sular altında
Deprem sırasında Seferihisar ilçe merkezi deniz sularının taşması sonucu sular altında kaldı.

Deprem İstanbul dahil çevre illerden de hissedildi. Depreme tanık olanlar sarsıntının oldukça uzun sürdüğünü bildirirken, İzmir ve çevresinde yaşayanlar sokaklarda durmaya devam ediyor.

Muhtar: Bir vatandaşımız öldü
Sığacık Mahallesi Muhtarı Yaşar Keleş taşan suların içerisinde kalan yaşlı bir kadının hayatını kaybettiğini duyurdu. Hayatını kaybeden kişinin kimliği hakkında henüz bilgi yok.

"Balıkçılardan haber alamıyoruz"
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Aldığım ilk haberlere göre açıkta olan balıkçılar varmış, onlardan haber alamıyoruz" dedi ve ekledi: 

"Sayıları bilmiyoruz. Sahil bölgelerini su bastı denizden. Deniz taştı, küçük çaplı bir tsunami muhtemelen. Büyük bir ihtimalle can kaybı var, Kaleiçi'ndeki evler tek katlı ve onları su bastı.".

Artçı depremler sürüyor 
Öte yandan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi. Bölgede 3,9 ile 4,8 büyüklüğü arasında 6 artçı deprem daha yaşandı.

AFAD: Evlere kesinlikle girmeyin
AFAD'ın Twitter hesabından "Önemli!" uyarısıyla şu not paylaşıldı: 

"İzmir açıklarında meydana gelen #deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir."