Adnan Oktar Suç Örgütü'ne yönelik 11 Temmuz 2018'de İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce operasyon düzenlenmişti. Adnan Oktar ve 2 numaralı kediciği Didem Ürer'in operasyondan kısa süre önce villadan kaçarken güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.

Lüks villasından kaçan Adnan Oktar ve Didem Ürer, ekiplerin çalışması sonucu kısa sürede yakalanmıştı. Oktar ve Ürer'in görüntülerde dikkat çeken çantalarında ise yüklü miktarda döviz çıkmıştı.

GİZLİ GEÇİT KULLANMIŞLAR

Adnan Oktar ve Didem Ürer'in Kandilli'deki örgüte ait villadan kaçış anına ilişkin görüntülere ulaşıldı. Görüntülerde Kandilli'deki villadan aşağı yola doğru inen bir gizli geçidin olduğu görülüyor. 

Bu gizli çıkış yolu üzerinden operasyon anından dakikalar önce Adnan Oktar ve Didem Ürer ana yola iniyor. Aynı zamanda Oktar'ın kaçtığı yoldan başka örgüt kadınların da geçtiği dikkatlerden kaçmadı.

LÜKS BİR ARAÇLA UZAKLAŞTIĞI GÖRÜLÜYOR

Polis baskınından kaçan Oktar'ın saat 05:22'de kaçış güzergahının bittiği yerde beklettiği lüks aracına bindiği, buradan hızla ayrıldığı görülüyor.

KAÇIŞ ANINDA GERGİN VE SİNİRLİ 

Oktar'ın kaçış anında gergin, sinirli ve yüzünün asık olduğu görülürken örgüt mensubu 'kedicik' olarak bilinen kadınların ise çantaları dikkat çekiyor. 

Oktar ve Ürer, gizli araçla Sarıyer'e giderken yakalanmış ve üzerlerinden 40 bin dolar ve bir çanta dolusu döviz ele geçirilmişti.

24 SAAT ARAÇ VE TEKNE BEKLETİYORDU

Operasyon kapsamında incelemeye alınan gizli yolun detayları da ortaya çıkmıştı. İddialara göre Adnan Oktar, polis baskınlarına karşı 24 saat Üsküdar'daki villasında ve Kandilli'deki villasında birer araba, sahilde ise bir tekne bekletiyordu.