Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında kapatılması gündeme gelen ve sürekli spor kamuoyunu meşgul eden 12 Şubat Stadyumu ile ilgili karar alındı ve artık kapatılması söz konusu olmayacak. Kahramanmaraş Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) 12 Şubat Stadına Spor Alanı Güvenlik Sertifikası verilemeyeceğine dair yapılan yazışmalar sonrası kapatılacağına dair bir takım iddiaların olması spor kamuoyunu uzun bir süre tedirgin etmişti. Geçtiğimiz sezonun ikinci devresinde yapılan yazışmalar sonrası, Kahramanmaraş’ın iki profesyonel takımı Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’unda devreye girmesi ile Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürlüğü’nün girişimleri ile 12 Şubat Stadyumunda maçların oynatılmasına geçici olarak izin verildiği öğrenilmiş, 6 aylık verilen izinin ardından yeni sezonda tekrar maçlara kapatılacağı gündeme gelmişti.

 

STAT SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTU!

 

Bu gelişmeler sonrasında 12 Şubat Stadyumunun yeniden tadilatı yapılarak depreme güçlendirilmesi için çalışmaların olacağı öğrenilirken, konu ile ilgili de özellikle Kahramanmaraşspor cephesinden ilginç ve iddialı bir açıklama gündeme getirilerek, ligden çekilebileceği bile söylenmişti. Spor kamuoyunda 12 Şubat stadyumu ile ilgili oluşan bu kargaşa sonrası hem Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü’nden alınan bilgiler, hem de Kahramanmaraşspor yönetiminden yapılan açıklamalar neticesi ile bu konunun çözüme kavuşturulduğu iddia edildi.

 

Kahramanmaraş Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu’nun Spor Alanı Güvenlik Sertifikası verilemeyeceğine dair TFF’ye yaptığı yazışmanın 12 Şubat Stadyumundaki kısmi bir rapor olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, bu yazışmada sadece kısmi bir incele neticesinde alınan kararın olduğunu savunurken, 12 Şubat Stadyumunun, kale arkaları ve maraton tribünündeki sıkıntının giderilerek daha iyi yapılaşma olacağını belirtti. Yazışmaların kısmi bir bölümden olduğunu söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Kapalı tribünün ve kale arkasına yakın bölgelerin ise spor müsabakalarında kullanılabileceğini bu bölgelerde her hangi bir sıkıntılın ya da problemin olmadığı öğrenildi.

 

KISMİ ÇALIŞMALARLA MAÇLARA İZİN VERİLECEK!

 

Bu bilgiler doğrultusunda önümüzdeki yıl 12 Şubat Stadyumunda peyderpey bir çalışmanın olacağını, maraton ve kale arkalarında yapılacak olan çalışmanın 12 Şubat stadyumunun kapatılmasına engel olmayacağı öğrenildi. Önümüzdeki sezon kapalı tribün ve yakın bölümlerinde taraftarların maçlarını izleyebileceği ve iki profesyonel takımımızın da yeni sezonda maçlarını burada oynayabileceği bilgileri verildi. Yani 12 Şubat Stadyumu kapatılmayıp, peyderpey yapılacak çalışma ile yeni sezonda hizmette olacağı belirtildi.

 

BAŞKAN CEYHAN’DA DOĞRULADI!

 

Yeni sezonda çok ciddi bir kadro ve büyük hedeflerle yola çıkan Kahramanmaraşspor yönetiminden 12 Şubat Stadyumu yapılan açıklamada ise Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Ali İhsan Kabakçı ile kısada olsa bir görüşme yaptığını söyleyerek, “12 Şubat Stadyumu bizim için her sezon olduğu gibi bu sezonda çok önemli bir konu ve bizi de çok yakından ilgilendiriyor. O yüzden gelecek yıl yaptığımız planlamalar içinde taraftarımızda bizim itici bir gücümüz olacak. Taraftarımızın desteğine her zamankinden çok daha ihtiyacımız olacak. Bu yüzden 12 Şubat Stadyumu takım olarak en önemli sorunlarımızdan biriydi. Bir süre önce bu konu ile ilgili sayın müdürümüz Ali İhsan Kabakçı ile görüşmüştüm. 12 Şubat stadyumu ile ilgili gerekirse biz ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak bir araya gelip bir açıklama yapabileceğini duyurmuş ve stad ile ilgili her hangi bir sorunun olmadığını bize iletmişti. Yani gelecek yıl maçlarımızı yine 12 Şubat stadyumunda oynayabileceğimize dair önemli bilgiler aktarmıştı. Bu bilgiler ışığında bizde büyük bir sevinç yaşamış, stat konusunda artık rahat olabileceğimizi düşünüyoruz. İnşallah 12 Şubat Stadyumunun akıbeti ile ilgili kısa sürede ortak bir açıklama yapmayı planlıyoruz. Taraftarımızın için rahat olun ne olursa olsun biz maçlarımızı 12 Şubat Stadyumunda oynayacağız ve oynamak istiyoruz” diye konuştu.

 

MAÇIN STADI 12 ŞUBAT STADYUMU OLARAK AÇIKLANDI

 

Öte yandan geçtiğimiz günlerde çekilen Spor Toto 2. Lig Beyaz grup fikstürü sonrası ilk maçını kendi evinde oynayacak olan Kahramanmaraşspor’un stat bilgileri ise 12 Şubat Stadyumu olarak açıklandı.

 

Yeni sezonun ilk maçında kendi evinde rakip Buğsaşspor’u ağırlayacak olan Kahramanmaraşspor’un ilk maçı 12 Şubat stadyumunda olarak açıklandı.

 

Türkiye Futbol Federasyonunun resim internet sitesinde oluşturulan maç fikstürü ve maç programında Kahramanmaraşspor’un Buğsaşspor ile oynayacağı maçın bilgilerinde ise stat bilgisi olarak 12 Şubat Stadyumunun ismi yazıldı.