Süper Lig’de liderliği kimselere kaptırmayan ve şampiyonluk yarışının en önemli favorisi konumuna yükselen Galatasaray, bir yandan 4. yıldız provaları yaparken, diğer taraftan Şampiyonlar Ligi kadrosunu kurmaya hazırlanıyor. 23 Mayıs’ta yapılacak başkanlık seçiminin en iddialı adayı Dursun Özbek, gönderdiği pozitif mesajlarla kesenin ağzını açacağının sinyallerini veriyor. Teknik direktör olarak Hamza Hamzaoğlu ile yola devam edeceği bilinen Özbek, 45 yaşındaki çalıştırıcının hazırlayacağı liste doğrultusunda transfer için kolları sıvayacak. Hamzaoğlu da ekibiyle birlikte isteyeceği oyuncuların isimlerini yavaş yavaş yazmaya başladı. Hedef, maliyeti çok yüksek olmayan, ama birbirini tamamlayan kompakt bir takım oluşturabilmek.

 

Önde Fernandao, Burak, Sneijder

 

Transfer gündeminde değişmeyen tek isim; listenin ilk sırasındaki Fernandao. Hamza hoca Brezilyalı golcüyü mutlaka ilk 11’de görmek istiyor. Buradaki plan, Fernandao’nun yıpratıcı gücünü, hava hakimiyeti ve bitirici vuruşlarını kullanırken, Burak’ın da savunma arkasına yapacağı koşularla ve fırsatçılığıyla rakiplerin dengesini dağıtmak. Sneijder de serbest rolde bu ikiliyi tamamlayacak. Hollandalı yıldızın nispeten sola yakın oynaması, Burak’ın da Fernandao’nun sağ tarafında kalacak boşluğu doldurması düşünülüyor.

 

Geriye Mexes ve Johson takviyesi

 

Savunmada da önemli değişiklikler yaşanması gündemde. Özellikle kanat beklerine mutlaka transfer yapılması düşünülüyor. Glen Johnson, savunmanın sağı için ilk aday. Liverpool’daki sözleşmesi bitecek olan İngiliz futbolcunun transferi için her şey yapılacak. Sol bekte şimdilik Telles yola devam edecek gibi görünüyor. Ancak bu bölgeye uygun bir isim bulunması halinde takviye yapılabilir. Göbekte Chedjou’nun forma giyme ihtimali var. Onun yanına da Milan’daki sözleşmesi bitecek olan Mexes’in transferi düşünülüyor. Fransız futbolcu olmazsa, yine onun gibi hava hakimiyeti olan, uzun boylu ve güçlü bir başka stoper de alınabilir. Kale ise yine Muslera’ya emanet.

 

Ortada de Jong, Melo ve Selçuk

 

Fernandao, Burak ve Sneijder’in hücumdaki gücünün takım savunmasını aksatabileceğini düşünen Hamzaoğlu, bu nedenle savunma yönü güçlü, ama top tekniği olan isimlerden bir orta saha oluşturmayı hedefliyor. Selçuk ve Melo ikilisinden memnun olan Hamza hoca, bu iki oyuncuyu geri dörtlüden biraz uzaklaştırıp, arkada oluşacak boşluğa da Milan’daki kontratı bitmek üzere olan Nigel de Jong’u monte etmek istiyor. Agresif futboluyla dikkat çeken de Jong’un savunmayı toparlamasıyla, Melo’nun orta alanda daha etkin olacağı tahmin ediliyor. Melo böylece sola eğilimli oynayıp, Sneijder’i destekleyecek, Selçuk da biraz sağa kayıp, Burak’ın boşluğunu dolduracak.

 

Hamza hocanın alternatif planı da var

 

Böylece, sözleşmesi biten oyunculara imza parası ödenerek, senelik maliyeti yüksek olsa da, bonservis açısından Fernandao dışında kasayı zorlamayacak bir transfer operasyonu gerçekleşebilir. Ancak Dursun Özbek, Hamzaoğlu’ndan alternatifli bir liste talep edecek. Hamza hocanın, 4-2-3-1 düzenine göre bir başka transfer listesi daha hazırlama ihtimali bulunuyor. Bu durumda gündemdeki isimler değişkenlik gösterecek. Kesin olan tek şey ise Sarı-Kırmızılılar’ın yeni sezona çok daha dengeli, güçlü ve iddialı bir kadroyla girmeye hazırlandığı.