Türk Hava Yolları (THY) 29 Mart 2015 tarihinden başlayarak Kahramanmaraş İstanbul Seferlerini günlük ikiye çıkarma kararı aldı.

 

Kahramanmaraş Gazetesi'nin haberine göre; THY yetkilileri yaptıkları açıklamada "29 Mart 2015 gününden başlayarak Kahramanmaraş’tan İstanbul’a günlük iki sefer, İstanbul'dan Kahramanmaraş’a da iki sefer konmuş olup, biletlerin satışına başlandı. Kahramanmaraşlılardan doluluk desteği bekliyoruz” dedi.

 

İstanbul’dan sabah 06.15 de kalkacak olan uçak 07.50'de Kahramanmaraş Havaalanında olacak. 08.35'de Kahramanmaraş’tan havalanacak olan uçak ise 10.20'de İstanbul Atatürk Hava Limanında olacak. Bu uçuşlarda yurt dışı uçaklarının tamamına bağlantı veriliyor. Sabah Kahramanmaraş’tan İstanbul’a giden, Kahramanmaraşlı, Adıyamanlı, Gaziantepli, Hataylı, Osmaniyeliler, İstanbul'dan 20.30 uçağı ile 22.10'da Kahramanmaraş'a inerek, kendi memleketlerine otobüs veya otomobilleri ile ulaşabildikleri gibi; yine bu komşu illerden Kahramanmaraş’tan uçmak isteyenler 22.55 de Kahramanmaraş’tan İstanbul’a hareket ederek, 00.40 da İstanbul Atatürk Hava Limanında olacaklar. Böylece bu uçakla gelenlerde yine yurt dışı bağlantısı alacaklar.

 

Kahramanmaraş’tan yurt dışına gitmek isteyenler, çantasını Kahramanmaraş’ta gideceği ülkeye göre verdiğinde gittiği ülkede alabilecek. Yalnız dönüşte Kahramanmaraş’ta gümrük olmadığı için çantalarını İstanbul da gümrükten almak zorunda kalacaklar.

 

GEÇİCİ GÜMRÜK KURULABİLİR

 

Türkiye'de bunun örnekleri var: Kahramanmaraş Havaalanına da istenmesi halinde geçici gümrük kurulabilecek.

 

Gümrük Müdürlüğünde bir geçici memur alarak ve polisin gerekli cihazları kurması ile geçici gümrük kurulabileceği belirtilirken; bunun için Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in yazılı istekte bulunması halinde Kahramanmaraş Havaalanına geçici gümrük kurulabileceği ve böylece yurt dışından gelenler çantalarını Kahramanmaraş’ta gümrükten alabilecekleri kaydedildi.

 

THY Kahramanmaraş uçuş saatleri 29 Mart 2015 den geçerli olmak üzere İstanbul -Kahramanmaraş 06.15, Kahramanmaraş - İstanbul 08.35, İstanbul - Kahramanmaraş saat: 20.30 ve Kahramanmaraş – İstanbul 22.55 uçuşları yapılacak.

 

THY Bilet Satış Acentası Güzelbulut Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güzelbulut, "THY teşekkür ederiz. 15 yıldan beri biz böyle bir sefer istiyorduk. Kahramanmaraşlı, Gaziantep ve Adana Havaalanlarına ulaşmak için kara yollarda can veriyor. Bu kazalar olmasın istiyorduk. Böyle bir sefer koydukları için teşekkür ediyorum" dedi.

 

Dış bağlantısı ve sabah İstanbul’a giderek akşam geri dönüş vermesinin çok güzel bir olay olduğunu söyleyen Güzelbulut, "Kahramanmaraşlılar olarak bu uçaklara sahip çıkarak doluluk oranını yakalamamız gerekiyor. Uçak bilet satışı açıldı. Nisan, Mayıs, Haziran ayında gelip gidecek olan Kahramanmaraşlıların erken ucuz biletten alarak THY destek vermelerini bekliyoruz, müşterilerimiz ofisimize gelirlerse bilet satışında yardımcı olacağız. Hafta da 4 gün Ankara ve hafta da 3 gün İstanbul Sabiha Gökçen Pegasus seferlerinin de devam ettiğini bu sebeple Kahramanmaraşlıların erken bilet alarak ekonomik biletten yararlanmalarını arzu ediyorum” dedi.

 

Avrupa ve birçok dünya ülkesine İstanbul'da beklemeksizin bağlantı vermesi dolayısı ile İstanbul – Kahramanmaraş seferinin, komşu illerimiz içinde çok güzel olduğunu altını çizen Mehmet Güzelbulut, Adıyaman, Gaziantep, Osmaniye, Hatay'da bu seferlerden çok rahat yararlana bilir, onlarda uçak saatinin denk gelmediği zaman Kahramanmaraş hava alanını kullana bileceğini söyledi.

 

THY Kahramanmaraş müjdesi sevinçle karşılandı: Özellikle iş kesimi tarafından THY yollarına teşekkür yağmaya başladı. Sabah Kahramanmaraş’tan İstanbul’a giderek gece geri dönülecek olması ya da gece İstanbul’a gidilerek bir gün sonra geri gelinecek olması iş dünyasını da memnun etti.