CHP İstanbul Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma Ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Dr. Ali Şeker şarbon skandalının peşini bırakmıyor.

Şeker, İstanbul kıyılarında demirli bekletilen ve canlı hayvan taşıdığı iddia edilen yük gemisiyle ilgili Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin cevaplaması için soru önergesi verdi.

“DENETİMLERİN GEREĞİ GİBİ YAPILMAMASI…”

Ardı ardına yaşanan şarbon vakalarının ilk gününden bu yana konuyu yakından takip eden Şeker, denetimsiz şekilde gerçekleştirilen canlı hayvan ithalatı sonrasında çeşitli illerde ortaya çıkan şarbon vakalarının kamuoyunda ciddi endişeye yol açtığını söyledi. Şeker “Yapılan araştırmalar ve konunun uzmanlarınca yapılan açıklamalara göre ithal edilen hayvanlara yönelik yapılması gereken denetimlerin gereği gibi yapılmaması şarbon hastalığının ortaya çıkması ve yaygınlaşmasında etkili olmuştur” dedi.

İSTANBUL KIYILARINDA DEMİRLİ BEKLETİLEN GİZEMLİ GEMİ

Önce Ankara, ardından Sivas ve İstanbul'da görülen şarbon vakaları sonrasında şimdi de İstanbul kıyılarında canlı hayvan yükü taşıyan bir geminin demirli bekletildiği iddiasının kamuoyunda konuşulduğunu söyleyen Şeker, “Ortaya atılan bir diğer iddia da Zeytinburnu'na 1 mil, Bakırköy'e ise 2 mil uzaklıkta, Ahırkapı önlerinde demirlenmiş bir hayvan gemisinin bulunduğuna ilişkindir. Bahse konu iddialara göre Brezilya'dan yola çıkan hayvan gemisi 20 günden fazla bir süredir Ahırkapı önlerinde demirlenmiş durumda beklemektedir” diye konuştu.