Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Katiphan’da gerçekleştirilen sertifika törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, İş-Kur Müdürü Ali Yüce, Proje Eğitmeni Abidin İçten, İSKEP Koordinatörü ve Engeliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam ile 25 kursiyer katıldı.

 

Sertifika dağıtım töreninde ilk olarak söz alan Proje Eğitmeni Abidin İçten, 15 gün süren eğitimleri tamamladıklarını ve kursa katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere 45 gün proje hazırlama desteği verileceğini ifade ederek başta büyükşehir belediyesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

İş-Kur Müdürü Ali Yüce ise yaptığı konuşmasında: “Biz bu tür projeleri önemsiyoruz. Çünkü sizler kendi işinizi kurana kadar bizim iş arayanlarımız iken işveren konumuna gelmeniz veya büyüklüğüne küçüklüğüne göre en az yanında bir iki kişi çalıştıran bir projede paydaş kurum olarak yer almak gerçekten ciddi mana da bizi mutlu ediyor.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin teknik belediyecilik hizmetleri yanında böylesine anlamlı hizmetleri de geliştirmelerinden dolayı Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Açılış konuşmaları bölümünde son olarak söz alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya ise yaptığı konuşmada: “ İskep çok ayaklı bir proje bunlardan birisi de şu anda sizlerin yaptığınız bu günde finalini yaptığınız eğitim, Fakat İskep tamamında yaptığımız işleri bir tarafa koysak bile sadece şu girişimcilikle ilgili yaptığımız bu faaliyetimiz bile iskep projesine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin girmesine yeterli bir sebep. Çünkü somut bir çıktısı var şuanda karşımızdaki arkadaşlarımıza baktığımızda bunun karşılığını görüyoruz. Ama biraz öncede dediğimiz gibi biz bütün enerjinizi eğitim boyunca yüklendiğiniz bütün enerjinizi bundan sonrada devam ettirmenizi istiyoruz. Sizin başarınız, bizim başarımız. Siz başarılı olduğunuz derece de biz de kendimizi başarılı sayacağız. 

 

Hayatınızın bundan sonraki aşamasında bu 15 günde edindiğiniz bilgileri mutlaka ve mutlaka kullanmalısınız. Kendiniz için Kahramanmaraş halkı için ülkeniz için mutlaka bunu yapmanız lazım. Hepinize ayrı ayrı başarılar diliyorum” dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından Genel Sekreter Yardımcısı Çetinkaya, Proje Eğitmeni İçten’e günün anısına ceviz oyma mücevher sandığı hediye etti.

 

Sertifikaların dağıtılmasının ardından pasta kesimine geçilerek hep birlikte pasta kesildi.

 

Sertifika törenine katılanlar daha sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirirken, sertifikalarını alan kursiyerler keplerini havaya fırlatarak sevinç gösterisinde bulundular.