Güncel bilim haberlerini yayınlayan ABD merkezli web sitesi Live Science'ın raporlarına göre at, perşembe günü Pompeii'deki şehir surlarının hemen dışında bulundu. 
Arkeologlar, M.S 79 yılında Vezüv Yanardağı'nın patlamasıyla kül ve lav altına gömülen antik kent Pompeii'de ilk kez bir at kalıntısı buldu. 
At, o kadar iyi korunmuştu ki, arkeologlar "bedenine" modern dünyaya sergileyebilecek şekilde sıvı harç enjekte edebildiler.

Bugünkü birçok atla kıyaslandığında antik hayvan, yerden kürekkemiğine kadar 1,5 metrelik bir yüksekliğe sahip. Ancak arkeologlar, Pompeii'nin onbinlerce sakininin bulunduğu zengin bir kasaba kenti olduğu Roma döneminde atların büyüklüğünün önemli olduğunu belirtti.
 
Raporda, atın kafatasında küçük bronz çivili demir bir zırh bulunduğunu ve atın muhtemelen çiftlik işçiliği için yetiştirilmediğini, yarış veya sirk oyunları gibi soylular için kullanıldığını öne sürdü.
Daha önceki kazılar, 1997 yılında UNESCO Dünya Mirası listesindeki eklenmiş olan Pompeii'de eşekler ve katırların kalıntılarını ortaya çıkarmıştı.
 
Antik Roma şehri, İtalya'nın Napoli şehrinin güneyinde yer alıyor.