İlçe merkezini canlandırmak ve çarşı kültürünü korumak amacıyla Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından başlatılan 'Sokak İyileştirme Çalışmaları' kapsamında Dedezade caddesi'ni yenileme çalışmaları başladı.

 

 

Vatandaşların da takdirini toplayan proje kapsamında Dulkadiroğlu merkezinde bulunan cadde ve sokaklar yeniden inşa ediliyor. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'ın üzerine titrediği proje, Dedezade Caddesi'nden sonra üç ayrı cadde ve sokakta daha uygulanacak.

 

Projenin önemini dile getiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, sokak iyileştirme çalışmalarındaki amacın esnafın işlerini yeniden canlandırmak ve çarşı kültürünü korumak olduğunu söyledi. Bu kapsamda sokak ve caddeleri yeniden cazibe merkezi haline getirmeyi arzu ettiklerini anlatan Başkan Okay, "Büyük alışveriş merkezleri bölgemizde bulunan esnafı olumsuz yönde etkiledi. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak esnafımızın bu durumunu göz önünde bulundurarak ne yapabiliriz diye düşündük ve işe esnafımızın yoğun olduğu cadde ve sokakları iyileştirmekle başladık" dedi.

 

Bu kapsamda daha önce açıkladıkları ve Dedezade Caddesi'nde çalışmaları başlattıklarını aktaran Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "İlçemizde çarşı kültürü geçmişten bu güne varlığını sürdürmüş ancak büyük alışveriş merkezlerinin yapılmasıyla büyük bir yara almıştır. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bu durumu göz önünde bulundurduk ve biz de üzerimize düşeni yapmaya karar verdik. Bu kapsamda ilk olarak sokak ve caddelerin yeniden cazibe merkezi haline gelecek yüzeysel değişimleri yapmaya karar verdik. Kapalı Çarşı'da olduğu gibi bazı sokak ve caddelerimizde iyileştirmeler yapmak için proje çalıştık. İlk projeyi de Dedezade Caddesi'nde yapmayı planladık. Bu hafta itibariyle caddeye ilk kazmayı vurduk ve çalışmalara başladık. Burası bizim için örnek bir proje olacak ve aynı uygulamayı 3 farklı sokak ve cadde daha uygulayacağız. Sonrasında ise ilçemizin farklı noktalarına aynı projeyi uygulayacağız ve bölgenin cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacağız. Ben bu projeyle esnafımızın da nefes alacağını düşünüyorum. Bölgenin kalkınmasına ve esnafın gelişmesine katkı sağlayacaktır."

 

Dedezade Caddesi esnafı caddelerinin iyileştirilmesi projesine destek olduklarını dile getirirken, farklı cadde ve sokaktaki esnafın da biran önce projenin kendi bölgelerine de uygulanmasını istedi.