Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde ikamet ederken, Mersin'e yerleşen Hüseyin Uğur; Kahramanmaraş'ın termal merkezlerinden biri olan Ilıca Mahallesi'ne 5 yıldızlı otel ve tatil köyü kurmak için harekete geçti.

 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde ikamet ederken, bundan 37 yıl önce ailesi ve yakınlarıyla birlikte Mersin'e yerleşen, Hüseyin Uğur; Pazarcık'taki yatırımlarını o dönemde yok pahasına satarak, Mersin'de Kahramanmaraş'tan giden arkadaşlarıyla eğitim, otomotiv ve turizm alanlarına yatırımlar yapmaya başladı. Kısa sürede Mersin'de tanınıp Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği gibi bir çok sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yapan Hüseyin Uğur kabuğuna sığmayarak, Ege'de turizm sektöründe tatil köyleri, otel, ve motel işletmeciliği de yaptı. Uğur, Turizm sektöründe Ege ve Akdeniz illerinden sonra, memleketi Kahramanmaraş'ın Ilıca Mahallesinde 5 yıldızlı otel, motel ve tatil köyü kurmak için geldi.

 

 

Kahramanmaraş'ta 40 yıllık dostu olan Maraş Medya Merkezi Başkanı Fatih Nalbantbaşı vesilesi ile Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'in daveti ile Başkanlık makamında bir araya geldiler. Başkan Hanefi Mahçiçek'e yapacağı yatırımları bir bir anlatan iş adamı Hüseyin Uğur, projeleri hayata geçireceğini belirtti. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Hüseyin Uğur ile yaptığı görüşmede şunları söyledi:

 

 

"Öncelikle doğup büyüdüğünüz, memleketimize yatırım yapma arzunuzu sevinçle karşılıyorum, gerçekten Kahramanmaraş turizme açık, unutulmuş saklı bir cennettir. Sizlerin Mersin ve Ege'de yaptığınız yatırımların video görüntülerini izledik gerçekten Ülkemizin turizmine büyük bir katma değer sağlamaktasınız. Yapacağınız yatırımlar için sizlere her konuda Onikişubat Belediyesi olarak desteğe hazırız. Ilıca Mahallemiz Havası ve suyu ile daha çok yerli ve yabancı turistleri ağırlamak içi ideal bir yerdir, sizler de böyle mega proje ile bölgeye yatırım yaptığınız takdirde Bölge insanımız da kazanır, ülkemizde buraların güzelliğini keşfetmiş olur."

 

 

Daha sonra, projeler hakkında görüş birliği yapan Mahçiçek, Uğur ve Nalbantbaşı önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelerek, turizm yatırım yer ve mekanı için düğmeye basacaklar.